Cât va mai continua gerul în România? Zonele lovite de ninsoare și viscol

Ultima actualizare:

Meteorologii vin cu vești proaste pentru românii care sperau că vremea se va încălzi în aceste zile. Se pare că gerul și ninsorile vor continua în România, iar în ciuda unei mici încălziri pe parcursul zilei de joi, frigul va reveni în forță începând de vineri.

Frigul va continua în România / foto: Shutterstock
Frigul va continua în România / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la adevarul.ro, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu a vorbit pe larg despre ce se va întâmpla cu vremea în România. Potrivit acesteia, astăzi (11 ianuarie), ne putem aștepta la maxime cuprinse între 0 și 6 grade. Cu toate acestea, vremea se va răci considerabil.

„Pe parcursul zilei de joi, vor mai crește ușor temperaturile, la nivelul maximelor diurne, între 0 până la 6 grade, însă vineri și sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât minimele înregistrate pe parcursul nopților se vor situa între -10 și -15, în zonele centrale, nordice și estice ale țării, până la -7 grade, în zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului”, a informat Elena Mateescu, conform sursei citate.

Mai ales în estul țării, centru, cât și în nord, vremea va rămâne rece și în zilele următoare, iar pe timpul nopții putem avea parte chiar și de temperaturi de -15 grade. Și weekend-ul va fi unul dominat de ger, iar sâmbătă dimineață pot fi minime de minus 13 – 16 grade.

Ce se întâmplă cu vremea în România

În ce privește Capitala, astăzi ne putem aștepta la vânt slab și moderat, iar maximele înregistrate în termometre vor fi cuprinse între 4 și 6 grade. Minimele vor scădea sub pragul de 0 grade, mai precis, ne putem aștepta la valori cuprinse între minus 6 – 4 grade.

Începând de vineri (12 ianuarie), temperaturile vor scădea și mai mult, în special în estul și centrul României. Aici, maximele din termometre vor fi cuprinse între -5 și 5 grade, în timp ce minimele pot coborî chiar și la -13 grade. În Moldova, nu este exclus să fie minime chiar și de -16 grade.

În București, vremea urmează să rămână rece dimineața, cât și în cursul nopții. Ne putem aștepta la nori și la ninsori trecătoare, iar vântul va fi moderat. Temperaturile maxime vor fi în jurul valorii de 2 grade, în timp ce minimele pot ajunge și la -7 grade.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net