Cu cât la sută crește factura la curent în funcție de aparatura folosită în casă

Ultima actualizare:

Expertul în energie Dumitru Chisăliță a prezentat șase ipoteze de consum și a subliniat că este posibilă reducerea consumului cu 5 la sută.  Cu cât crește factura la curent în funcție de aparatura folosită în casă?

Mii de oameni sunt îngrijorați din cauza facturilor astronomie la gaze și lumină
Mii de oameni sunt îngrijorați din cauza facturilor astronomie la gaze și lumină

Factura la curent: cu cât la sută crește în funcție de aparatura folosită în casă?

„Un preț plafonat pe grupe de consumatorii casnici în funcție de tipul de consum, concomitent cu programe de mediatizare a necesității de economisire a energiei și programe de eficientizare a consumului casnic de energie bazate în primul rând pe schimbarea corpurilor de iluminat și un comportament de creștere a eficienței energiei, ar aduce o reducere a consumului de energie electrică în România cu cca. 5%, dar ar aduce și facturi mai mici la consumatorii casnici care folosesc energia electrică pentru încălzite cu 46% și facturi medii mai mai mici cu cca. 10% pentru consumatorii casnici față de situația din prezent”,  afirmă expertul în energie. 

Citește și: Marius Manole, factură colosală la energia electrică 

Iată care sunt cele șase ipoteze de consum prezentate de către Dumitru Chisăliță

Consumatorii de energie electrică care se găsesc la nivelul subzistenței energetice cu un consum mediu de cca. 55 kWh/lună - în această categorie intră locuințele din mediu rural. Acești consumatori beneficiază de un preț plafonat și sunt nevoiță să plătească în fiecare lună aproximativ 37 de lei. 

Consumatorii de energie electrică care se găsesc la nivel mediu de consum de cca. 180 kWh/luna - ei plătesc lunar în jur de 144 de lei.

Consumatorii de energie electrică care au un nivel de confort specific secolului XXI cu un consum mediu de cca. 280 kWh/lună - ei plătesc o factură de aproximativ 165 de lei. 

Consumatorii de energie electrică care au un nivel de confort specific secolului XXI, dar care folosesc anumite echipamente suplimentar, cu un consum mediu de cca. 360 kWh/luna- ei plătesc între 900 de lei și 1.400 de lei. 

Vezi și: Cum își vor primi oamenii banii înapoi pentru facturile calculate greșite 

 Consumatorii de energie electrică care stau în general la casă și au un consum care au un nivel de confort specific secolului XXI dar folosesc anumite echipamente suplimentar (boiler, hidrofoare, incalzire electrica), cu un conum mediu de 700 kWh pe lună. - ei plătesc o facutră care se situează între 1750 de lei și 2730 de lei 

Consumatorii de energie electrică care au un nivel de consum de peste 1500 kWh/luna ca urmare a mărimii imobilelor pe care aceștia le dețin. 

Sursă foto: Arhivă Click!

Citește întreaga analiză a expertului Dumitru Chisăliță pe Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net