Categoria de pensionari care poate fi nevoită să dea bani înapoi! Anunțul făcut de Casa de Pensii

Odată cu 1 septembrie, bătrânii din țara noastră vor începe să primească pensiile recalculate, iar autoritățile spun că nicio pensie din țara noastră nu va scădea în urma recalculării. Cu toate acestea, Casa de Pensii spune că unii pensionari vor fi nevoiți să returneze o parte din sprijinul primit până acum.

Pensionarii care pot fi nevoiți să dea bani înapoi
Pensionarii care pot fi nevoiți să dea bani înapoi

Pensionarii din țara noastră trebuie să cunoască schimbările din legislație, pentru a nu ajunge în fața unor situații neplăcute, în care ar fi nevoiți să dea bani înapoi. Iar potrivit noilor schimbări legislative, unele categorii de pensionari se pot găsi în fața unei asemenea situații, dacă nu au grijă.

Mai precis, cei care beneficiază de pensii sociale, sprijin financiar pentru energie, sume pe cardul de alimente, ori se mută în altă țară fără să anunțe Casa de Pensii, pot fi nevoiți să dea acești bani înapoi! Acest lucru s-ar datora faptului că nu mai împlinesc condițiile de acordare a acestor beneficii financiare.

Pensionarii care pot fi nevoiți să dea bani înapoi

Pentru a nu se găsi în această situație neplăcută, cât și extrem de costisitoare, pensionarii din țara noastră vor fi nevoiți să trimită certificatul de viață, cât și datele bancare, spre casele teritoriale de pensii. De asemenea, acest lucru trtebuie făcut până la termenele stabilite de către lege, adică până în luna martie, respectiv septembrie. Din păcate, cei care nu se încadrează în aceste termene pot fi puși în fața situației în care plata pensiei le este oprită odată cu luna următoare.

Pensionarii din țara noastră sunt sfătuiți să urmărească cu atenție comunicatele oficale ale Casei Naționale de Pensii și să aibă grijă să respecte toate cerințele acestora, pentru a primi în continuare banii. Altfel, ar putea ar putea să ajungă în situația neplăcută în care nu mai primesc banii pe card.

De asemenea, românii care primesc bani pe cardul de alimente trebuie să știe că alimentarea acestora a început luna trecută, pe 15 februarie și s-a încheiat tot la finalul lunii precedente, pe data de 28 februarie, transmite Antena 3 CNN

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net