Caz rar întâlnit în justiție. Tribunalul Militar Cluj a achitat un subofițer implicat într-un accident mortal

Un membru al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost trimis în judecată sub acuzația de ucidere din culpă în urma unui incident în care mașina sa a intrat în coliziune cu un alt autoturism care i-a ieșit în față pe DN1 București-Oradea în octombrie 2022. Tribunalul Militar Cluj l-a declarat nevinovat pe acest subofițer.

Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Militar Cluj Napoca / foto: Pixabay
Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Militar Cluj Napoca / foto: Pixabay

Conform acuzațiilor, subofițerul, care lucra la Depozitul 213 de Rezerve Proprii IGSU din Șinca-Veche (Brașov), conducea un Volkswagen Passat pe DN1 când șoferul unei mașini Skoda a ieșit brusc în fața sa.

Potrivit procurorului, mașina Skoda a încercat să intre în trafic fără să se asigure corespunzător. Impactul a fost inevitabil, ducând la răsturnarea mașinii Skoda la 360 de grade și la deteriorarea mașinii Volkswagen.

În urma incidentului, șoferul mașinii Skoda a decedat, iar subofițerul a fost acuzat de ucidere din culpă. Șoferul aflat la volanul mașinii VW Passat nu a mai putut evita impactul și a lovit mașina Skoda. „Din cauza impactului, autoturismul Skoda, al victimei, fiind lovit inițial în partea din față-stânga, a fost răsucit la aproximativ 360 de grade, iar autoturismul VW, după ce s-a lovit și la partea din spate stânga de autoturismul victimei, s-a mai deplasat câțiva zeci de metri, după care s-a oprit pe partea dreaptă, într-un imobil”, se arată în rechizitoriu.

Tragedia nu a putut fi evitată

Expertiza a indicat că subofițerul circula cu 80 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 50 km/h, iar accidentul ar fi putut fi evitat dacă ar fi circulat cu o viteză mai redusă.

Cu toate acestea, Tribunalul Militar Cluj l-a achitat pe subofițer, stabilind că vina principală aparține victimei, care nu a respectat regulile de circulație și nu i-a acordat prioritate. Judecătorul a respins ideea că viteza excesivă a subofițerului ar fi cauzat decesul victimei, menționând lipsa de dovezi în acest sens. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net