Caz tras aproape la indigo cu cel al lui Vlad Pascu. Tânăr din Aninoasa, care a provocat un accident mai puțin grav, judecat pentru omor calificat, nu din culpă

Ultima actualizare:

Un tânăr din Aninoasa, implicat într-un accident în decembrie 2022, în care a lovit şase copii pe o trecere de pietoni din Petroşani, soldat cu moartea unuia dintre aceştia, a primit o condamnare de 13 ani şi 10 luni de închisoare în urma unui proces desfăşurat vineri la Tribunalul Hunedoara.

Vlad Pascu ar putea scăpa usor de justiție / foto: Inquam
Vlad Pascu ar putea scăpa usor de justiție / foto: Inquam

În plus, compania la care era asigurat şoferul va trebui să plătească despăgubiri morale şi materiale victimelor şi spitalelor unde acestea au fost tratate, suma depăşind 695.000 de euro.

Potrivit rezumatului publicat pe portalul instanţelor de judecată, individul, care avea 19 ani la momentul comiterii faptei, a fost găsit vinovat de omor, conducerea sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Accidentul s-a produs în seara zilei de 21 decembrie 2022, când şase copii cu vârste între 11 şi 14 ani au fost grav răniţi pe o trecere de pietoni din Petroşani.

Conducătorul auto, în vârstă de 19 ani din Aninoasa, se pare că se afla sub influenţa alcoolului şi nu avea permis de conducere, fugind ulterior de la locul accidentului.

Trei dintre copiii răniţi au fost transferaţi la un spital din Timişoara, în timp ce ceilalţi au rămas la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Unul dintre ei, în vârstă de 11 ani, a decedat a doua zi în secţia de Terapie Intensivă.

Şoferul a fost prins de poliţie în oraşul Aninoasa la scurt timp după accident.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat ancheta şi au trimis cazul în instanţă în martie 2023, iar individul a fost plasat în arest preventiv.

Rechizitoriul şi dosarul au fost transmise Tribunalului Hunedoara pentru soluţionare. 

Comparația cu situația în care se află Vlad Pascu

Instanța l-a condamnat pentru Omor si tentativa la omor calificat, conducere fără permis , conducere sub influenta băuturilor alcoolice de 1,57 la mie, dar și fuga de la locul accidentului, lucru care nu s-a întâmplat și în cazul lui Vlad Pascu, deși tragedia produsă de acesta este una mult mai gravă.

„Cazul pune din nou pe tapet și în dezbatere de ce Vlad Pascu deși situația în cazul lui este mult mai grav, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și nu omor calificat așa cum am cerut.

Consider că în acest caz instanța a dozat corespunzător pedeapsa raportat și la vârstă celui care a produs accidentul și trecutul sau. Cazul s-a judecat relativ rapid, iar inculpatul a fost în permanentă arestat”, a declarat avocatului Adrian Cuculis, reprezentantul legal al familiei uneia dintre victime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net