Ce impozite din România vor crește de 4 ori din această vară. Modificări fiscale au intrat în vigoare în 2024

Din păcate, se pare că 2024 nu vine deloc cu vești bune pentru români. Noile modificări fiscale anunță schimbări majore, iar începând cu luna iulie se pare că o anumită categorie de impozite va urma să crească chiar și de 4 ori!

Ce impozite vor crește în 2024
Ce impozite vor crește în 2024

An nou, probleme vechi, pentru țara noastră. Potrivit modificărilor legislative deja publicate în Monitorul Oficial încă de anul trecut, o anumită categorie de impozite va urma să crească considerabil. Mai precis, conform informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, Legea 296/2023 spune că se vor majora impozitele pentru veniturile din surse neidentificabile. Potrivit noii legi, veniturile nedeclarate se vor impozita cu 70%.

„Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, scrie în proiectul de lege, conform sursei citate.

Ce impozite se vor mări în 2024

Se pare că, începând cu luna iulie a acestui an, cota de impozit pentru veniturile a căror proveniență nu poate fi dovedită urmează să crească. Noua legislație din țara noastră spune că impozitul pentru veniturile nedeclarate va ajunge la 70%, în condițiile în care, la ora actuală, această valoare este de numai 16%.

Ministerul Finanțelor a mai comunicat că până la data la care vor intra în vigoare aceste schimbări, toți contribuabilii care știu că se vor lovi de această problemă au posibilitatea de a-și declara veniturile și, evident, să plătească impozitele aferente acestora. Dacă vor profita de opțiunea pusă la dispoziție de către autorități, aceste persoane nu vor fi încadrate în categoria de risc fiscal.

Cei de la ANAF estimează că evaziunea fiscală din țara noastră ar ajunge, în total, la aproape 16 miliarde de euro. Astfel, orice încercare de reducere a acesteia poate aduce beneficii enorme bugetului statului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net