Ce mai fură românii în străinătate. Cu ce fructe culese ilegal au fost prinși doi români în Spania

Doi români au fost reținuți în Spania, după ce agenții Gărzii Civile au descoperit că aceștia au furat aproape o tonă de măsline. În ultimele luni bandele de români au acaparat piața furturilor de măsline, motivul fiind creșterea prețurilor acestui fruct, ceea ce a făcut ca uleiul de măsline să atingă recorduri de neconceput.

Captură de măsline furate
Românii au ajuns să fura măsline din Spania cu remorca. Foto: ziarulromanesc.es

Cum au fost prinși hoții români de măsline 

Un agent al Gărzii Civile din Spania, aflat în afara serviciului, a reușit să recupereze 937 de kilograme de măsline furate și a contribuit la prinderea a doi suspecți, în vârstă de 19 și 23 de ani, ambii de naționalitate română scrie stiridiaspora.ro.

Fapta a avut loc săptămâna trecută, iar agentul care a prins suspecții era angajat al postului de poliție din Zagra și se afla pe șoseaua GR-5400, la kilometrul 5. 

Agentul a observat un vehicul foarte încărcat, venind din zona unor plantații de măsline și a suspectat că ocupanții mașinii ar fi hoți de măsline. După oprirea vehiculului și verificări, s-a constatat că în el erau măsline furate și unelte pentru recoltare.  

Ulterior, a fost identificată zona de unde au fost luate măslinele și „captura” a fost depozitată la o fabrică de ulei din Zagra. Polițiștii au descoperit că măslinele confiscate erau furate din Finca la Dehesilla, din comuna Algarinejo. Măslinele au fost restituite proprietarului. 

Măslinele și uleiul de măsline, în topul furturilor în Spania 

Când nu pot fura fructele, se mulțumesc cu uleiul. Uleiul de măsline este cel mai furat produs în multe dintre supermarketurile spaniole, hoții vizând „aurul lichid” în contextul în care preţurile au crescut brusc după seceta de anul trecut din sudul ţării, care a afectat recolta de măsline, relatează SkyNews citat de hotnews.ro

Un litru de ulei extravirgin de înaltă calitate, care costa mai puţin de 5 euro în urmă cu patru ani, ajungea în martie 2024 la 14 euro. Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline, iar familiile îl cumpără de obicei în vrac, pentru gătit scrie sursa citată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net