Ce se întâmplă cu salariile românilor? Noile tăieri plănuite de Guvern

Toamna începe cu vești proaste pentru o categorie anume de angajați din țara noastră! Potrivit unui nou proiect de ordonanță pe care Guvernul îl ia în calcul, ar urma ca salariile șefilor din instituțiile și companiile de stat să fie plafonate în funcție de performanța fiecăruia. Ba chiar mai mult decât atât, se pare că unele sporuri urmează să fie eliminate complet!

Guvernul plănuiește noi schimbări la salarii
Guvernul plănuiește noi schimbări la salarii

Se pare că toamna nu vine cele mai bune vești pentru unii angajați din țara noastră. Guvernul României lucrează în aceste momente la un nou proiect de ordonanță care ar putea afecta salariile din țara noastră. Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, cei afectați de aceste schimbări ar fi șefii din instituțiile și companiile de stat, care ar urma să fie plătiți în funcție de performanțele individuale. De asemenea, se pare că unele sporuri urmează să fie tăiate în totalitate, în timp ce altele ar fi plafonate la 1.000 de lei.

Se pare că șefii companiilor controlate de către stat, cum ar fi cele din domeniul energiei, ori din sectorul financiar, vor urma să aibă în continuare salarii de invidiat doar dacă nu au vreo datorie la stat și fac profit. De asemenea, salariile acestora urmează să aibă diferite plafoane, în funcție și de salariile miniștrilor.

Cine poate pierde bani la salariu conform proiectului Guvernului

Iar schimbările la plată nu vor afecta doar salariile, ci și sporurile primite! Mai precis, unele vor urma să fie eliminate complet, în timp ce alte sporuri ar urma să fie plafonate la suma de 1.000 de lei. În ce privește modul în care salariile ar fi calculate, se pare că plata maximă a unui șef de la o companie de stat ar urma să fie trei salarii medii brute în domeniul de activitate. Iar dacă compania respectivă nu are datorii și face profitul, suma poate crește la 6 salarii medii brute.

Astfel, după cum putem observa, chiar dacă vor exista ceva limitări și tăieri la plată, salariile vor continua să fie unele mari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
mary astor foto profimedia
la rinconada captura video jpg
Betty Lou Oliver captura video jpg
studenti facultate pixabay jpeg
Sfântul Ilie FOTO News.ro
pensionari spania jpg
Muscate curgatoare
estonia al cincilea anotimp parcul national soomaa 6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net