Ultima dorință a lui Mihai Eminescu uimește și astăzi! Ce a cerut faimosul poet, cu doar câteva ore înainte să moară

Atunci când vorbim despre personalitățile care au reușit să își pună amprenta asupra istoriei și culturii poporului nostru, există un nume pe care toți românii îl vor recunoaște pe loc: Mihai Eminescu. Cu toate acestea, în ciuda faimei și a talentului pe care l-a avut, poetul român a avut parte de un final tragic, care rămâne înconjurat de controverse chiar și în ziua de astăzi. Iar ultima dorință a aestuia uimește oamenii chiar și astăzi!

Mihai Eminescu a cerut un pahar cu lapte
Mihai Eminescu a cerut un pahar cu lapte

Putem fi cu toții de acord că, de-a lungul timpului, au existat câteva nume care au reușit să își pună amprenta asupra istoriei și culturii poporului nostru. Ei bine, fără doar și poate, unul dintre aeste nume este al faimosului Mihai Eminescu, care rămâne chiar și astăzi „bijuteria coroanei”, atunci când vorbim despre cei mai talentați și emblematici scriitori români. Cu toate acestea, în ciuda faimei și a talentului său, Eminescu a avut parte de un final nefericit.

Mihai Eminescu a murit la data de 15 iunie 1889, la Casa de sănătate a medicului Alexandru Șuțu. Oficial, cauza morții ar fi fost o boală teribilă de care suferea, sifilis. Însă, moartea acestuia rămâne înconjurată de mister și de controverse, chiar și în ziua de astăzi!

Ultima dorință a lui Mihai Eminescu uimește lumea chiar și astăzi

De exemplu, în presa vremii s-a vehiculat că poetul român ar fi fost asasinat, deoarece în ziua morții, Eminescu a fost lovit în cap cu o cărămidă. Cel care a făcut acest gest teribil a fost un alt bolnav de la sanatoriul unde era internat și scriitorul.

Mai precis, pe patul de moarte, Mihai Eminescu a avut o ultimă dorință care i-a surprins pe toți cei din jur. El a cerut un simplu pahar de lapte, iar a doua zi dimineață, poetul a fost descoperit mort. Se pare că ultimele vorbe pe care le-a spus Mihai Eminescu unei alte persoane au fost „mă simt năruit!”. El a murit în somn, cel mai probabil din cauza unui stop cardio-respirator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net