Câinele tău își înclină capul atunci când vorbești cu el? Ce înseamnă acest lucru

Dacă avem acasă un câine (sau, de ce nu, mai mulți!), cu siguranță am observat un gest extrem de comun pe care patrupedul nostru îl face destul de des! Atunci când vorbim cu el, câinele își înclină capul aproape întotdeauna! Ei bine, acest gest poate părea unul banal la prima vedere, însă semnificația lui este una surprinzătoare!

Câinele își poate înclina capul pentru a ne auzi mai bine
Câinele își poate înclina capul pentru a ne auzi mai bine

Foarte mulți români au acasă animale de companie, iar alegerile faovirte ale acestora sunt, de departe, câinii și pisicile. Ei bine, dacă vă numărați printre cei care au acasă unul, sau chiar mai mulți câini, atunci cu siguranță ați observat un gest aparent banal, pe care animalul vostru îl face aproape în fiecare zi! Atunci când vorbiți cu el, câinele își înclină capul în timp ce vă ascultă! Ei bine, este foarte posibil să existe o explicație surprinzătoare pentru acest gest adorabil!

Ei bine, una dintre teoriile despre acest gest al câinilor spune că ei îl fac pentru a ne auzi mai bine! Deși cățeii noștri au un auz foarte bine dezvoltat, există momente în care aceștia pot să nu fie siguri chiar de unde vin sunetele pe care le aud!

De ce își înclină câinii noștri capul când vorbim cu ei

Astfel, pentru a fi siguri cine vorbește cu ei, își vor înclina capul pentru a capta sunetele cât mai atent și precis! Mai ales dacă este vorba despre căței cu urechile lungi, aceștia își vor îndreptat tot capul către cel care vorbește cu ei, aproape din reflex.

O altă teorie posibilă este că patrupezii noștri fac acest gest pentru a ne vedea mai bine. Câinii percep foarte bine limbajul corporal, la fel precum pisicile. Din păcate, nasul lor le poate bloca din câmpul vizual, așa că trebuie să își schimbe poziția capului pentru a vedea mai bine. Dacă v-ar privi direct, atunci când vorbiți, ei nu vă vor putea vedea gura, așa că trebuie să își încline capul pentru a vă vedea mai bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net