Ce se întâmplă cu vremea în România? Meteorologii anunță la ce ne putem aștepta de Revelion

După cum putem observa cu toții, acea iarnă rece și plină de zăpadă din copilăria noastră pare să fie o chestiune a trecutului. Până acum, am avut parte de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru luna decembrie, iar potrivit meteorologilor, această situație va continua și de Revelion.

Temperaturile vor rămâne ridicate și de Revelion
Temperaturile vor rămâne ridicate și de Revelion

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Din păcate (sau din fericire, în funcție de preferințele fiecăruia), nici de Anul Nou nu vom avea parte de zăpadă, iar temperaturile se vor menține ridicate.

Mai precis, în Banat, în intervalul cuprins între 25 decembrie și 7 ianuarie, maximele vor fi, în medie, cuprinse între valorile de 12 și 14 grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 2 grade. În a doua săptămână a intervalului, temperaturile vor mai scădea, însă tot vor rămâne peste normalul perioadei. De abia spre finalul perioadei vor fi temperaturi normale pentru perioadă, adică maxime între 4 și 8 grade.

Cum va fi vremea de Revelion

De-a lungul Transilvaniei, vom avea parte, inițial, de temperaturi ridicate. Maximele vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, apoi, treptat, valorile din termometre vor scădea. Spre finalul perioadei se va ajunge la maxime între 2 și 5 grade, iar odată cu 1 ianuarie, în Transilvania pot apărea precipitații slabe.

În Moldova, situația va fi asemănătoare cu Transilvania, iar de abia spre finalul acestei perioade vom avea vreme mai rece. În cele din urmă, maximele din Moldova nu vor trece peste 4 grade, iar de la 1 ianuarie, pot apărea precipitații mai extinse.

În Muntenia, în prima parte a intervalului, maximele vor fi mult peste normalul perioadei. Termometrele pot ajunge chiar și la 16 grade, iar de abia odată cu 1 ianuarie ne putem aștepta la vreme mai rece. După Revelion, maximele nu ar trebui să mai depășească 6 grade.

În privința Dobrogei, maximele vor fi, inițial, la fel de ridicate ca în Muntenia. Treptat, vremea se va mai răci, așa că termometrele vor înregistra valori între 6 și 8 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net