Ce se va întâmpla cu Gara de Nord? Anunțul important făcut de CFR

Se anunță schimbări importante pentru Gara de Nord! Acest loc atât de important și emblematic pentru Capitală ar putea ajunge una dintre cele mai spectaculoase gări de-a lungul Europei!

Autoritățile își doresc modernizarea Gării de Nord / foto: Wikimedia Commons
Autoritățile își doresc modernizarea Gării de Nord / foto: Wikimedia Commons

Gara de Nord ar putea trece prin transformări importante, iar la final, acest loc artât de emblematic și de important pentru București ar putea apare pe harta celor mai frumoase și spectaculoase gări din Europa!

Autoritățile din țara noastră pregătesc o investiție masivă, potrivit unofr documente ce au fost făcute publice de către CFR SA. Acest anunț de consultare a pieței se referă la selecția unui consultant și supervizor al proiectului ce ar urma să modernizeze Gara de Nord.

Autoritățile doresc să modernizeze Gara de Nord

În primul rând, autoritățile doresc ca accesul oamenilor pe peroanele Gării de Nord să se facă numai orin porți precum cele pe care le găsim la metrou. Mai mult decât atât, ar urma să apară automate speciale, unde călătorii vor putea să își cumpere bilete. În plus, citirea acestora va urma să se facă automat.

„Amplasarea şi numărul spaţiilor de ticheterie, în varianta propusă fiind reduse şi înlocuite cu aparate ce folosesc tehnologii digitale, iar accesul la peroane este restricţionat cu porţi mecanice şi cititoare specifice.

Totuşi, s-au păstrat un număr de ghişee pentru bilete ce vor taxa în plus, munca funcţionarilor fiind astfel acoperită prin biletele emise. Accesul spre peroane va fi securizat prin dispozitive de control, iar zona de aşteptare centrală dintre actualele corpuri A şi B va fi închisă”, scrie în documentele făcute publice.

Gara de Nord ar putea deveni una dintre cele mai frumoase din Europa

Pe lângă aceste schimbări importante, autoritățile mai doresc ca Gara de Nord să aibă instalat un sistem de răcire și de încălzire, cât și renunțarea la agentul termic furnizat de către RADET.

Mai mult decât atât, pe acoperișul gării ar urma să fie montate instalații fotovoltaice, lucru ce va transforma complet Gara de Nord. Iar cei care vor beneficia cel mai mult de aceste transformări efectuate de către autorități vor fi pasagerii ce folosesc Gara de Nord din Capitală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net