Ce semnifică noua variantă de BAC și ce nereguli au găsit profesorii. Examenul de Bacalaureat se modifică în curând

Potrivit celor mai recente informa╚Ťii relevate de Ministrul ├Änv─â╚Ť─âm├óntului, examenul de Bacalaureat va suferi modific─âri din anul 2027. ├Än acest context, profesorii sunt nemul╚Ťumi╚Ťi ╚Öi nu pentru c─â examenul maturit─â╚Ťii va fi altfel, ci pentru c─â va fi simplificat! Care sunt neregulile pe care speciali╚Ötii le-au identivicat ├«n cazul noului BAC?

liceeni bacalaureat examen bac foto mediafax

Examenul de Bacalaureat este unul dintre cele mai importante examene din sistemul rom├ónesc de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt. Elevii de liceu sunt nevoi╚Ťi s─â ├«l promoveze pentru a trece la ├«nv─â╚Ť─âm├óntul universitar sau, dup─â caz, pentru a se angaja. Din anul 20207, ├«ns─â, BAC-ul se va modifica, iar probele pe care autorit─â╚Ťile vor s─â le introduc─â sunt mult mai simple dec├ót p├ón─â acum, lucru care ├«i nemul╚Ťume╚Öte pe profesori.

╚Üi-am preg─âtit ╚Öi:┬áDe ce ╚Öi-a retras Cristina B─âlan copiii de la ╚Öcoal─â? ÔÇ×F─âceau ni╚Öte lucruri pe care nu le-am v─âzut ├«n via╚Ťa noastr─âÔÇŁ

Pentru unii elevi, faptul c─â examenul maturit─â╚Ťii devine mai accesibil reprezint─â un adev─ârat avantaj, dar profesorii nu v─âd neap─ârat partea bun─â a acestei ve╚Öti. Motivul are leg─âtur─â cu nivelul de informa╚Ťii pe care elevi sunt nevoi╚Ťi s─â le acumuleze pentru a promova examenul, nivel care scade considerabil din anul 2027.

Examenul de Bacalaureat se modific─â din 2027

ÔÇ×Noua ├«nf─â╚Ťi╚Öare a examenului de bacalaureat creeaz─â premisele pentru ├«nv─â╚Ťarea superficial─â ╚Öi uniformizare ├«n jos, un bacalaureat cu de toate care are poten╚Ťialul de a bagateliza ideea de specializare ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul licealÔÇŁ, a transmis Antonia Pup, coordonatoare advocacy la Societatea Academic─â din Rom├ónia.

Nu rata nici:┬áAdio medita╚Ťii! Reguli mai stricte pentru profesori

Printre noile probe care se introduc se num─âr─â ╚śtiin╚Ťele Politice. Limba ╚Öi Literatura Rom├ón─â, Matematica, ╚śtiin╚Ťele, Istoria ╚Öi Geografia Rom├óniei r─âm├ón ├«n program─â, iar dou─â probe vor testa cuno╚Ötin╚Ťele ├«n cazul a dou─â limbi de circula╚Ťie interna╚Ťional─â- una dintre cele mai mari modific─âri, dat fiind faptul c─â p├ón─â acum se testa o singur─â limb─â, aleas─â de fiecare elev.

De altfel, vor exista ╚Öase probe la care elevii vor fi testa╚Ťi, mai multe dec├ót ├«n momentul de fa╚Ť─â, iar competen╚Ťele digitale r─âm├ón pe lista materiilor la Bacalaureat. A ╚Öasea prob─â este facultativ─â ╚Öi aleas─â ├«n concordan╚Ť─â cu profilul urmat de fiecare elev.

Profesorii de Română nu sunt de acord cu modificarea BAC-ului

Pe l├óng─â reprezentan╚Ťii Societ─â╚Ťii Academice, ╚Öi profesorii se revolt─â ├«n privin╚Ťa noilor reforme, dat fiind faptul c─â modalitatea de testare a cuno╚Ötin╚Ťelor se simplific─â. Astfel, dasc─âlii care predau Limba ╚Öi Literatura Rom├ón─â sus╚Ťin c─â nu pot identifica astfel nivelul elevilor ╚Öi cer ca materia lor s─â aib─â acela╚Öi nivel de importan╚Ť─â ca p├ón─â acum.

ÔÇ×A╚Öa cum sunt descrise ├«n actualul proiect, modalit─â╚Ťile de evaluare diminueaz─â statutul disciplinei limba ╚Öi literatura rom├ón─â ╚Öi desincronizeaz─â ╚Öcoala rom├óneasc─â de ╚Öcoala european─â. Consider─âm c─â legitimarea unei asemenea abord─âri nu poate fi asumat─â, f─âr─â riscuri majore, de nicio institu╚Ťie a statului rom├ón. De aceea, v─â rug─âm s─â reconsidera╚Ťi locul conferit limbii ╚Öi literaturii rom├óne ├«n actualul proiect de legeÔÇŁ, au specificat ╚Öi membrii consiliului ANPRO.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á

C─âlin Hagima ┼či Roxana Neme┼č sunt foarte ferici┼úi ├«mpreun─â jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
vl─âdu╚Ťa lup─âu png
Olivia Newton John ╚Öi John Travolta, apropia╚Ťi ╚Öi ├«n 1978, c├ónd abia ap─âruse filmul ÔÇŁGreaseÔÇŁ jpeg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
Alexia Eram (6) jpg
David Beckham
tragedie cobadin jpg
image
image
image
image
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg
vaccin covid jpeg
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg