De ce și-a retras Cristina Bălan copiii de la școală? „Făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră”

Ultima actualizare:

Cristina Bălan şi soţul ei au luat o decizie majoră în viața lor. Frumosul cuplu și-a retras copiii de la şcoală. Câștigătoarea sezonului cinci al emisiunii „Vocea României” a explicat ulterior ce i-a determinat să facă acest lucru.

Vedeta are doi gemeni. Foto: colaj/Facebook Cristina Bălan
Vedeta are doi gemeni. Foto: colaj/Facebook Cristina Bălan

Fosta solită de la Impact are doi copii împreună cu muzicianul Gabriel Bălan. În vârstă de 9 ani, băieții lor, Toma David și Matei Nikolas, suferă de Sindromul Down. Din păcate, această afecțiune nu a fost gestionată bine de cadrele didactice, iar cei doi copii au îneput să se simtă marginalizați și să dezvolte o „anumită atitudine”.

Citește și Cristina Bălan e disperată: are probleme cu gemenii! Ce au pățit Toma și Matei?

„I-am retras de la școală, pentru că a început să devină un mediu nociv pentru ei. Dacă un adult nu știe să gestioneze o situație de genul acesta și începe să îi ferească pe copiii tipici de copiii speciali, atunci ei încep să se simtă izolați”, a declarat Cristina Bălan pentru Fanatik.   

Moment magic! Eveniment spectaculos lângă București! Ce surprize au primit zeci de copii cu probleme de sănătate

Cristina Bălan și-a retras copiii de la școală! „A devenit un mediu nociv pentru ei”

Vedeta a povestit că cei mici „încep să dezvolte o anumită atitudine, fără să aibă vreo vină neapărat.” Fosta membră a trupei impact a explicat că băieții ei nu sunt violenti, „dar dacă văd violență, pot să o preia.”

„Dacă văd alți băieței că dau cu piciorul sau se hârjonesc și fac gesturi, le preiau și ei. Dar problema este că la un copil tipic se scuză lucrurile astea, că e copil. Dar la copilul special se spune că are o problemă de comportament”, a precizat Cristina Bălan.

Cristina Bălan a devenit profesoară!

Nevoită să se adaptaze după ce copiii au fost retrași de la școală, cântăreața şi soţul ei s-au transformat în profesori pentru cei doi gemeni. Totodată, aceasta a povestit că nu voia să-i lase pe micuți într-un mediu „toxic”.

„Ei veneau foarte nervoși de la școală, veneau și făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră până la mediul acesta și atunci am vorbit cu psihologul copiilor, cu alte persoane avizate, am cerut păreri în dreapta și-n stânga, și am decis să îi ținem acasă”, a declarat Cristina Bălan.

Ea consideră că schimbarea este de bun augur, iar diferența este deja vizibilă. Cristina s-a adaptat repede în rolul de profesoară. „Am luat manualele, reînvățăm și noi. Facem matematică, facem dezvoltare personală”, a spus câștigătoarea sezonului cinci al show-ului „Vocea României”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
banner Cătălin Bordea png
index (15) jpg
image png
florin ristei si naomi hedman
image png
image png
radu valcan instagram jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net