Ce trebuie să știe bolnavii din România? Anunțul important făcut de Alexandru Rafila despre vaccinare

Vești bune pentru români! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că cei care suferă de boli cronice vor putea beneficia de vaccinare gratuită! Vaccinurile vor fi compensate integral pentru această categorie de pacienți, iar această măsură deja a fost aprobată de către Guvernul României.

Anunțul important făcut de Ministrul Sănătății / foto: Mediafax
Anunțul important făcut de Ministrul Sănătății / foto: Mediafax

Într-un anunț făcut pe pagina sa de Facebook, Alexandru Rafila confirmă faptul că pacienții cu boli cronice din țara noastră vor avea parte de compensare integrală, pentru vaccinurile necesare. De asemenea, Ministrul Sănătății a mai mulțumit și celor de la Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, cât și tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății, care au făcut această măsură posibilă pentru bolnavi.

„Pentru prima dată, pacienții cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită! Decizia Ministrului Sănătății de a propune compensarea integrală a vaccinurilor necesare pacienților cu boli cronice a fost aprobată de Guvernul României. Vaccinarea protejează deopotrivă copiii și adulții, ceea ce este esențial, mai ales pentru pacienții cu boli cronice.”, a scris Ministrul Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Pacienții cu boli cronice se vor putea vaccina gratuit

Mai mult decât atât, aceasta nu este singura veste bună pe care a oferit-o românilor Ministrul Sănătății. Tot în cadrul unei postări pe Facebook, el a anunțat faptul că începând de astăzi, 1 decembrie, femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu o reducere de 50%!

„Femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin! Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV! Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura acest vaccin, prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să își protejeze copii cu vârsta între 11 și 18 ani.”, a mai scris Ministrul Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net