Cele două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon, acuzate de omor calificat în cazul unui pacient de 54 de ani, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Ultima actualizare:

Joi, 8 august, Tribunalul București, la propunerea Parchetului, a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon, Mirela Păiuș și Maria Miron, acuzate de omor calificat în cazul unui pacient de 54 de ani din Secția ATI.

Cele două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost arestate preventiv.Foto: captură Protv
Cele două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost arestate preventiv.Foto: captură Protv

Miercuri, 7 august, cele două doctorițe, Mirela Păiuș și Maria Miron, de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost reținute pentru 24 de ore sub acuzația de tentativă de omor și omor calificat, și a unei asistente pentru mărturie mincinoasă. Joi, procurorii de la Parchetul General au oferit noi detalii.

Tribunalul București, la propunerea Parchetului, a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor două doctorițe, fiind acuzate că „au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de Noradrenalină” pentru pacienți care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care „apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață”.

Cele două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon, arestate preventiv pentru 30 de zile

Având ca scop provocarea decesului unor pacienți care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață, acestea au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanță esențială în terapie intensivă, cu rol în menținerea tensiunii arteriale), cu consecința scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator”, susțin procurorii.

De asemenea, aceștia susțin că starea pacientului de 54 de ani se îmbunătăţise înainte ca medicii să-i scadă, pentru a doua oară, doza de noradrenalină.

Vreau să aduc o precizare suplimentară la cele comunicate aseară în legătură cu medicii de la Sf. Pantelimon. Pacientul în vârstă de 54 de ani a fost internat în spital în data de 17.03, iar pe fondul agravării stării de sănătate, a fost transferat la ATI în data de 25.03. În data de 26.03 are loc prima reducere bruscă a dozei de noradrenalină. În zilele următoare, starea pacientului s-a îmbunătățit, el fiind chiar vizitat de familie. În data de 04.04 are loc a doua reducere a dozei de noradrenalină și survine decesul”, au arătat procurorii într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net