Fiica unui pacient, care a decedat la Spitalul Pantelimon chiar în timpul scandalului, povestește prin ce a trecut tatăl ei, în ultimele luni din viață: „Țipa să-l luăm acasă”

Fiica unui pacient decedat în secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon, în contextul scandalului care a șocat țara, a făcut joi mărturisiri uluitoare.

Spitalul Pantelimon, implicat într-un scandal monstru / foto: Click
Spitalul Pantelimon, implicat într-un scandal monstru / foto: Click

„L-am dus cu tensiune mare și l-am luat mort,” a declarat ea, referindu-se la tatăl său internat în secția de terapie intensivă acum mai bine de trei luni.

Femeia a povestit că tatăl său avea o stare de sănătate stabilă atunci când a fost adus la spital, având doar probleme de tensiune arterială.

„Pe 4 aprilie, tatăl meu a decedat. L-am dus în stare bună, doar cu probleme de tensiune. Deși suferea de o tumoră, el reușea să supraviețuiască și își urma tratamentul acasă, fără probleme. Am adus-o doar pentru tensiune,” a spus ea la Antena 3 CNN. 

Aparținătorilor nu li s-a permis să viziteze pacientul

Ea a descris că medicul care îl trata pe tatăl său la Spitalul Pantelimon a refuzat să le permită ei și mamei sale să intre în salon și le-a jignit.

„Nu ne-a lăsat deloc să intrăm. Am intrat mai mult forțat. Era ora de vizită, dar doamna doctor nu ne lăsa să intrăm și ne-a jignit, luându-i telefonul mamei mele. Am reușit să intrăm doar pentru a-l vedea pe tatăl nostru,” a relatat fiica pacientului decedat în condiții suspecte.

De asemenea, ea a descris suferințele la care tatăl său a fost supus în timpul internării la Spitalul Pantelimon.

 „Tata era legat de mâini și picioare, iar sângele îi curgea din mâini. El țipa de pe patul de spital: 'Luați-mă acasă, că m-au omorât. Luați-mă de aici că mă omoară.' Când am intrat în salon, avea gura spartă. Vreau să se afle adevărul,” a declarat fiica bărbatului care a decedat în spital.

Pacienții care devin agitați în spital sunt imobilizați, potrivit protocolului

Este important de precizat că, potrivit legii, orice pacient aflat într-o secție la spital, nu doar la ATI, care devine agitat sau violent, este imobilizat. Doar așa se poate asigura siguranța pacientului în cauză, a celorlați pacienți și a cadrelor medicale. 

Reamintim că cei doi medici de la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon din București, acuzați de omor calificat cu premeditare și abuzând de starea de vulnerabilitate evidentă a victimei, vor fi prezentați joi la Tribunalul București.

Acolo se va decide asupra propunerii procurorilor de a emite mandate de arestare preventivă pe numele lor. Femeile au fost reținute miercuri, fiind acuzate că au provocat moartea unui pacient de 54 de ani prin scăderea nejustificată a dozei de noradrenalină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dunarea inundatii budapesta jpg
portulaca detaliu capsula imatura cu seminte jpg
drumul ursilor jpg
fructe pexels jpg
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net