Cele mai ieftine alimente, vânate printr-o aplicație de mobil disponibilă în București și Cluj
Deşi mâncarea s-a scumpit simţitor în ultimul an, totuşi cinci milioane de tone de mâncare ajung, anual, la gunoi. Un francez stabilit în România a lansat o aplicaţie mobilă prin care noi vom face cumpărături mai ieftine, în timp ce magazinele nu vor mai fi nevoite să arunce cantităţi mari de produse expirate, informează adevarul.ro. Iată cum funcţionează!
Aplicația arată unde sunt cele mai bune reduceri
Diverşi retaileri fac reduceri masive la produse aflate aproape de data de expirare, între 50 şi 80%. Dar cum aflăm noi, consumatorii, de acestea? Graţie aplicaţiei bonapp.eco, lansată de Grégoire Vigroux, un francez mutat de 15 ani în România.
Citește și: La ce s-a repezit Lidia Buble după ce a ieșit de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”
Aplicaţia a ajuns deja la peste 40.000 de utilizatori români şi deocamdată funcţionează în Bucureşti şi Cluj. Însă omul de afaceri francez spune că în primăvara anului viitor se va extinde la Iaşi, Timişoara, Cluj şi Constanţa, urmând deschiderea externă în Bulgaria, Ungaria, Moldova şi Grecia.
„În România, 40% din banii unei familii sunt cheltuiţi pentru alimente, aproape jumătate din buget. În Franţa şi în Germania, numai 10%. Şi când te uiţi la statisticile globale, constaţi că 40% din mâncare este aruncată”, precizează francezul cu suflet de român.
Aplicaţia, disponibilă pe iOS şi Android, conectează consumatorii şi comercianţii (supermarketuri, hipermarketuri, restaurante, magazine, brutării, cafenele şi hoteluri), iar utilizatorii pot achiziţiona produse alimentare al căror termen de valabilitate este aproape de expirare. La ora actuală, în aplicaţie sunt înscrişi nu mai puţin de 500 de comercianţi, printre care: Cora, Starbucks, Accor sau PENNY România.
În momentul în care un comerciant estimează că are mai multe produse perisabile sau meniuri decât poate vinde în ziua respectivă, le listează pe aplicaţie sub formă de meniu sau de „surprise box” (o cutie în care se află produse variate).
Nu rata nici: Mâncare stricată și mucegăită în magazinele unui cunoscut lanț de supermarketuri! Amendă uriașă dată de ANPC
Oferta conţine produse alimentare din supermarketuri, mic dejun hotelier, produse proaspete de patiserie, pizza etc. Utilizatorul vede în aplicaţie ce conţine un meniu sau ce categorii de produse se află într-o cutie, îşi ridică apoi singur comanda de la restaurant, hotel sau supermarket. Sumele pe care le achită consumatorul sunt cu 40% – 80% mai mici decât preţurile iniţiale ale produselor.
A venit în România acum 15 ani
Stabilit în România din 2007, Grégoire Vigroux are numai aprecieri față de țara noastră. „Pentru mine ca antreprenor francez stabilit în România, lucrurile sunt simple. Francezii și românii sunt o familie!”, precizează omul de afaceri francez. La început a fost fondatorul unei companii specializate în furnizarea de servicii de tip call center. Compania a ajuns acum să aibă câteva mii de angajați în România și Bulgaria.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!