Iată 5 alimente bune pentru plămâni!

Îmbunătăţirea funcţiei pulmonare, protejarea acesteia şi chiar accelerarea proceselor de vindecare, nu doar cu ajutorul aerului curat, ci şi cu alegerea alimentelor corecte, pot avea un rezultat bun pentru plămâni.  

image

COVID-19 a afectat foarte mult plămânii celor infectaţi cu acest virus, iar majoritatea pacienţilor încă au probleme respiratorii. Aşadar, îţi prezentăm 5 alimente care sunt bune pentru plămâni, mai ales dacă ai trecut prin boală. 

Citește și: Atenție! Persoanele care au avut Covid pot dezvolta o boală gravă la plămâni

Pătrunjelul - ucide celulele canceroase din plămâni. Pătrunjelul este mai mult decât un element decorativ verde pentru farfurie, este o adevărată plantă medicinală şi bună pentru plămâni. Nu este doar diuretic, ci este şi unul dintre alimentele cu cel mai mare conţinut de apigenină (n.r  compus ce oferă culoarea plantelor şi se regăseşte în cantităţi mai mari în muşeţel, pătrunjel, ceapă sau portocale). Cu ani în urmă, oamenii de ştiinţă au descoperit că acest compus este o adevărată sperietoare pentru cancer, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Johns Hopkins. 

Vezi și: Cum te recuperezi după COVID. Soluții simple, gratuite și accesibile, din partea unui kinetoterapeut

Usturoiul crud conţine o moleculă "misterioasă" care protejează plămânii. Căţelul de usturoi crud consumat în fiecare zi este considerat secretul multor bătrâni care au ajuns la vârsta de 100 de ani, iar micul bulb este unul dintre cele mai importante ingrediente ale bucătăriei mediteraneene promovate de experţii în nutriţie. Este un ingredient "magic", asemănător unui antibiotic, care vindecă în timp plămânii. 

image

Broccoli activează "genele vindecătoare”. Este dificil să renunţi la fumat. Foarte mulţi oameni suferă, deoarece nu reuşesc să îşi învingă dependenţa peste noapte. Broccoli s-a dovedit a fi o legumă minunată pentru a-i ajuta pe viitorii ex-fumători în drumul lor spre abstinenţă. 

Iată și: Cum arată un plămân afectat de COVID-19 față de unul sănătos

Merele şi roşiile regenerează mai repede plămânii fumătorilor. Alte veşti bune pentru viitorii ex-fumători! Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins par a fi deosebit de preocupaţi de sănătatea plămânilor, deoarece, după ce au aflat despre broccoli, au descoperit că un efect similar îl au merele şi roşiile. Aceştia au descoperit că funcţia pulmonară s-a recuperat semnificativ mai bine la cei care au mâncat în medie cel puţin două roşii şi un măr pe zi. 

Te-ar putea interesa și: Suc de pelin cu vin și miere. Preparatul este bun pentru rinichi, digestie și vedere

Apa menţine funcţiile organismului. Plămânii sunt compuşi în proporţie de 80 la sută din apă, aşa că este normal ca aceştia să funcţioneze în mod optim doar dacă organismul este suficient de hidratat. Plămânii care sunt uscaţi, sunt mai predispuşi la boli. Medicii spun că "deshidratarea organismului poate duce la crize de astm”. 

Citește și: Leuşteanul, un antiinflamator de top. Poate vindeca numeroase afecțiuni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net