Atenție! Persoanele care au avut Covid pot dezvolta o boală gravă la plămâni

Ultima actualizare:

Oamenii care au avut coronavirus au fost avertizați cu privire la un efect secundar, care în cazuri deosebita poate fi chiar mortal. Milioane de persoane care au fost confirmate cu virusul Sars-cov-2 au suferit, de asemenea, de reacții adverse pe termen lung.

covid jpg

După boală, pacienții rămân în majoritatea cazurilor cu o oboseală cronică și durere de oase, care nu ar fi ceva de speriat, în mod normal.

Citește și: Valul 6 COVID e aici! Primul oraş din România care intră în scenariul galben

Bolnavii de Covid-19 rămân cu sechele

Dar experții au avertizat acum că, în unele cazuri, există pacienți care suferă și de o boală pulmonară interstițială, dezvoltată după ce au avut Covid-19, conform unui nou studiu. În forma sa cea mai gravă, pneumonia interstițială este fatală. Această boală provoacă inflamație și îngreunează plămânii să primească suficient oxigen.

Află și: COVID-19, răceală sau alergii de sezon? Cum îți dai seama ce afecțiune ai

Medicii de la Universitatea din California din San Diego au folosit inteligența artificială pentru a detecta această afecțiune. 

Iată și: Atenție! Nu am scăpat de coronavirus, spun specialiștii OMS. Ne așteaptă o toamnă decisivă

Echipa de cercetători a analizat peste 1.000 de datea ale nor pacienți cu diferite afecțiuni pulmonare. Printre aceasta căutau inflamații și alte modificări. În cadrul acestor cazuri, s-au confirmat prezența unor probleme în plămânii celor care au suferit de Covid. Persoanele care știu că au avut Covid-19 sunt sfătuite să se controleze la plămâni. Studiul a fost publicat în jurnalul eBioMedicine.

Te-ar putea interesa și: Avertismentul OMS: Virusurile precum Variola maimuței sau COVID vor fi mai dese

Tulpinile actuale ale virusului sunt descendente ale variantei Omicron. Oamenii de știință au descoperit anterior că aceasta este o variantă mai blândă decât cele care au apărut înainte, cum ar fi variantele Alpha și Delta. Majoritatea oamenilor care fac virusul se confruntă cu simptome de  răceala gripă.  

Citește și: Un virus periculos pentru copiii nou-născuți riscă să reapară după pandemie

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net