Cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți cauți chirie. Dacă nu ești atent înainte să semnezi contractul, este posibil să regreți mai târziu pasul făcut

Când vrei sa te muți într-o locuință nouă, trebuie să iei în calcul multe aspecte, în afară de zonă și preț. Dacă nu ești atent înainte să semnezi contractul cu proprietarul, este posibil să regreți mai târziu pasul făcut. Într-un videoclip pe TikTok, o tânără îți oferă cele mai importante cinci sfaturi atunci când vizionezi un apartament. 

Sfaturi atunci când cauți să te muți într-o nouă locuință Foto: Shutterstock
Sfaturi atunci când cauți să te muți într-o nouă locuință Foto: Shutterstock

La ce trebuie să fii atent atunci când te muți 

„Numărul unu! Toată lumea știe că trebuie să te uiți în fiecare colț de cameră după mucegai. Să fii sigur că nu există. Numărul doi! Trebuie să mergi și să verifici fiecare robinet ca să vezi dacă funcționează, ca să vezi că este apă caldă etc. Verifici frigiderul. Te uiți și la prize, pentru că poate din zece vor funcționa doar câteva și nu o să îți convină. 

Numărul 3! Am pățit să avem gândaci. Am fost nevoiți să ne mutăm. Trebuie să verifici fiecare colț. Să nu vezi insecte moarte, să nu observi capcane. Am vizionat un apartament, acum un an, și sub frigider erau capcane de gândaci. Așa că am mers și am întrebat: cu astea ce este? A, păi știți (...):", a spus tânăra pe TikTok. 

Alte lucruri pe care trebuie să le observi la început 

„Numărul 4! Vezi unde e stația de autobuz și, mai exact, ce autobuze trec pe acolo. La ultima chirie, aveam stație de autobuz la 3 minute de mers pe jos, dar problema e că trecea un singur autobuz din oră în oră sau din două în două ore, în funcție de zi. Și mergea doar până în centru. Și ca să ajung la facultate trebuia să iau un autobuz, apoi să merg pe jos 10 minute, după să iau alt autobuz și apoi să merg, din nou, pe jos și mergeam mereu cu taxiul. Nici asta nu îmi convenea. 

Și ultimul sfat. De obicei, cum e apartamentul când îl vezi la început, așa o să rămână. Chiar dacă vine și spune că îți mai aduce ceva, de obicei, nu se întâmplă și rămâne exact așa ca atunci când îl închiriezi", a concluzionat tânăra. 

Cere multe informații despre cum e cu parcarea 

Dacă ai mașină, asigură-te că nu vei fi nevoit să parchezi în cartierul vecin. Dacă apartamentul este poziționat într-o zonă aglomerată este foarte posibil să nu mai găsești să închiriezi de la primărie un loc de parcare și să fii nevoit s-o lași pe trotuar, unde poți lua amenda sau te poți certa cu vecinii.

Vecinătatea magazinelor 

Dacă te muți într-un loc nou și nu ai mașină, trebuie să te interesezi care sunt cele mai apropiate magazine. Altfel, s-ar putea să ți se pară o corvoadă să ieși de la cumpărături cu brațele pline și să fii nevoit să mergi pe jos prea mult sau sa aștepți autobuzul încărcat de sacoșe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ceai turmeric jpg
cuplu fericit in natura jpg
shutterstock 1790728247 jpg
4 front Brad Pitt poza mai mica cu elena cornea jpg
litoral1 jpg
palinca observator jpeg
fructe si cocaina 4 foto DIICOT jpeg
thumbnail jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net