Cele mai importante sărbători din Postului Crăciunului. Ce trebuie să facem în prima zi din Post

Deja începem să ne pregătim pentru Postul Crăciunului, care va începe de mâine (15 noiembrie) și se va încheia tocmai pe 24 decembrie. Cunoscut și ca Postul Nașterii Domnului, această perioadă de 40 de zile este menită să ne pregătească spiritual pentru sărbătoarea nașterii Domnului. Iar, de-a lungul Postului, se vor mai serba și alte sărbători pe care românii nu trebuie să le uite.  

Deja începe Postul Crăciunului
Deja începe Postul Crăciunului

Am ajuns deja în momentul în care trebuie să ne pregătim pentru Postul Crăciunului. Acesta va începe de mâine (15 noiembrie) și se va încheia tocmai pe 24 decembrie. Cunoscut și ca Postul Nașterii Domnului, această perioadă de 40 de zile este menită să ne pregătească spiritual pentru sărbătoarea nașterii Domnului. Iar de-a lungul acestui Post se vor mai serba și alte sărbători pe care românii nu trebuie să le uite.  

Potrivit celor de la adevarul.ro, în această seară, pe 14 noiembrie, se „lasă sec”, până pe 24 decembrie. Iar conform tradițiilor populare, pentru a ne feri de orice pagubă, trebuie să așezăm vasele în care gătim cu gura în jos.

Sărbători din timpul Postului Crăciunului

De-a lungul postului se vor mai serba și alte sărbători, pe care românii nu trebuie să le uite.

Ovidenia Mare

Serbată pe 14 noiembrie, această zi marchează apariția Maicii Domnului în fața lui Irod Antipa, apariție ce ar fi avut loc încă din timpul vieții pământești a acesteia. În această zi, Fecioara Maria este cinstită de către creștini, pentru dragostea pe care o are pentru oameni.

 Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Serbată pe 21 noiembrie, aceasta este prima sărbătoare din timpul Postului, iar creștinii se roagă către Dumnezeu, pentru îndeplinirea celei mai mari dorințe din viața lor.

Sfântul Andrei

Pe data de 30 noiembrie este serbat Sfântul Andrei, unul dintre apostoli și, potrivit tradiției, întemeietorul Bisericii Ortodoxe din Rusia.

Sfântul Nicolae

Pe 6 decembrie este serbat unul dintre cei mai populari sfinți din calendar, Sfântul Nicolae. El este considerat a fi ocrotitorul copiilor, al navigatorilor, cât și al celor care se află în necazuri.

Ajunul Crăciunului

În această zi, pe 24 decembrie, creștinii petrec timpul rugându-se și pregătindu-se spiritual pentru Nașterea Domnului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net