Centrele de testare pentru COVID-19 vor funcţiona doar în weekend. Unde te poți testa în timpul săptămânii

27 ianuarie 2022

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, 27 ianuarie, că centrele de testare pentru COVID-19 din București vor funcționa, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. Iată unde te poți testa în timpul săptămânii!

image

Alexandru Rafila a declarat că centrele de recoltare a probelor pentru testele COVID-19 din Capitală vor funcţiona doar în weekend, începând de săptămâna viitoare. În timpul săptămânii, cei care doresc să se testeze pot face acest lucru în cabinetele medicilor de familie.

CENTRELE DE TESTARE PENTRU COVID-19 VOR FUNCŢIONA DOAR ÎN WEEKEND 

O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în Bucureşti în weekendul trecut, o să extindem la nivelul întregii ţări, încât pacienţii, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spital, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienţii simptomatici care se înscriu pe platforma Direcţiilor de Sănătate Publică", a precizat Alexandru Rafila.

Ministrul a explicat însă că aceste centre vor funcţiona doar în weekend, iar pentru restul săptămânii există cabinetele medicilor de familie, unde se pot face testările „fără niciun fel de problemă”. De asemenea, Rafila a explicat că în Capitală s-a ajuns la aproximativ 4.000 de testări pe zi.

Lucrurile au mers bine la Bucureşti, chiar dacă au fost anumite aglomeraţii, poate temporare sau oameni care voiau să plece în vacanţă şi voiau să-şi facă test la DSP.

La Bucureşti, deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcţiona, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cabinetele, cele patru mii de cabinete aproape de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila anunță o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID

Ministrul Sănătății a explicat că se așteaptă la o „creștere spectaculoasă” a numărului de cazuri noi de COVID, având în vedere că aceasta a fost a doua zi la rând cu peste 30.000 de infectări noi. De asemenea, spune Rafila, am putea depăși și 40.000 de cazuri, săptămâna următoare.

Trendul ascendent al acestei infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere – aşteptată, pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când, în mod evident, testarea a fost mai limitată. 

Aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15.000 - 18.000 de cazuri de cazuri pentru weekend.

Apoi ne aşteptăm la o nouă creştere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă”, a explicat ministrul Sănătății.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg