Cine e firma care îi va demola vila lui Mircea Geoană
Timp de 10 ani, vila din Str. Cucu Starostescu a fost “acasă” pentru Mircea Geoană. Acum va asista neputincios la dărâmarea ei, cărămidă cu cărămidă. O firmă puternică i-a suflat de sub nas casa, la licitaţia care a avut loc ieri.
Până în ultima clipă! Aşa a luptat Mircea Geoană pentru vila Regiei Patrimoniului de Stat (RAAPPS) în care a locuit în ultimii 10 ani. Trei ofertanţi plus un avocat al Mihaelei Geoană s-au înscris în ”bătălia” pentru imobil, care a fost evaluat la suma de 588.000 de euro plus TVA, preţ de la care a pornit licitaţia. Totul s-a terminat în doar câteva minute, luându-l prin surprindere până şi pe trimisul Mihaelei Geoană. Preţul final a fost de 906.000 de euro fără TVA.Situată în centrul Capitalei, pe strada Cucu Starostescu, la o aruncătură de băţ de Bd Aviatorilor şi Calea Dorobanţilor, casa are etaj şi mansardă, opt camere şi o suprafaţă de 271 de metri pătraţi. Imobilul dispune şi de o curte de 550 de metri pătraţi.
Mircea Geoană şi soţia sa vor trebui să păstreze poze cu fosta lor locuinţă pentru că noul proprietar, concernul DeSilva a anunţat că o va rade de pe faţa pământului. ”Noi cumpărăm doar case demolabile, iar în locul lor, în limita PUZ-ului, construim clădiri de birouri sau apartamente. Ştiu că şi această casă este una demolabilă”, a declarat agenţiei Mediafax, Virgil Călina, patronul DeSilva.
Geoană plătea o chirie de 3.195 € pe lună
Problemele locative ale familiei Geoană au început în 2011, când vila a apărut pe o listă a imobilelor RAAPPS scoase la vânzare. A fost doar o sperietură pentru Mircea Geoană, deoarece lucrurile au fost amânate până acum trei săptămâni, când fostul preşedinte al PSD a fost exclus din partid şi coincidenţă sau nu, locuinţa i-a fost scoasă la vânzare.
Geoană plătea o chirie de 3.195 de euro şi a declarat în mai multe rânduri că se va muta din vilă, motiv pentru care a contractat un credit pentru construcţia unei locuinţe într-un cartier rezidenţial din nordul Bucureştiului. Potrivit vecinilor, în ultimele săptămâni a început să îşi mute lucrurile la o altă adresă.
Firma câştigătoare are afaceri în construcţii, turism şi alimentaţie
DeSilva a apărut pe piaţă în 1992 şi este un grup de societăţi cu capital integral românesc. În prezent, are 240 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 27 milioane €. Concernul a construit ansambluri rezidenţiale în Bucureşti şi Predeal. Deţine hotelul Ramada North, Pensiunea Snagov Lac şi Student Hotel.
În domeniul alimentar, a adus în România mărci importante şi foarte cunoscute: Toffiffee, Merci, Ritter Sport, Haribo, Dom Perignon, Moet & Chandon. Mai are o tipografie şi ceva afaceri în domeniul mobilierului pentru birouri.