Cine l-a dat de gol pe Cherecheș. Detalii uluitoare din momentul capturării primarului condamnat

În ediţia de marţi seara a emisiunii Sinteza Zilei au fost prezentat documente care arată cum primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, intenționa să fugă din Germania, acolo unde a dus sute de mii de euro cu sacoșa.

Primarul din Baia Mare a fost prins / foto: arhiva personala
Primarul din Baia Mare a fost prins / foto: arhiva personala

Potrivit surselor Antena 3 CNN, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, avea un plan bine pus la punct care avea să-l ducă până în Italia.

Ce i-a scapăt a fost că poliţişti au făcut un schimb de informații şi documente cu Poliţia la nivel internațional şi au fost pe urmele lui până în această seară când Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania.

Mama primarului Cherecheș avea telefonul ascultat

Vorbim în special de un proces verbal privind ascultarea lui Viorica Cherecheş, mama edilului, în care acesta precizează că sumele retrase de Cătălin Cherecheș erau ținuți acasă sau la sora ei în Germania, adică mătușa care l-a ajutat în această seară să ajungă la Augsburg.

„Din acest cont au fost extrageri succesive făcute de fiul meu. Nu pot preciza cuantumul extragerilor sau cuantumul aportului acestuia la firma pe care o administra fiul meu la VDC Holding.

Cum şi-a pregătit Cătălin Cherecheş fuga din România

Restul de bani au fost extrași de către acesta în numerar fiind ţinut fie în Baia Mare, fie la sora mea în Germania. Banii erau ținuți într-un seif în două locații.

Transportul banilor lichizi peste graniță s-a făcut prin deplasări succesive către locația de destinație. Fiul meu de fiecare dată când pleca în Germania transporta o sumă de bani. La fel şi eu. În decursul acestui an efectuez circa 7-8 deplasări în Germania. La fel şi fiul meu, care efectua deplasări aproape lunar”, susține Viorica Cherecheş, mama lui Cătălin Cherecheş.

Astfel, reiese că edilul din Baia Mare a apelat la rudele sal care ar fi medici din Germania, iar unul din acei medici ar fi cel de ale cărui date de identitate s-a folosit inițial pentru a părăsi România pe la vama Petea.

Primarul Cherecheș, prins în Germania

Marți seara, fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut de poliția germană în orașul Augsburg. Cherecheș a traversat granița în Ungaria vineri dimineață, la 07:49, folosind documentele de identitate ale unei rude.

Conform primelor informații, Cherecheș a fost prins în timp ce se pregătea să părăsească Germania. El călătorea împreună cu o mătușă, circulând cu mașina pe autostradă cu aproape 200 de km/oră, conform surselor oficiale germane. Cei doi au ajuns la gara din Augsburg și încercau să scape de vehicul, eventual pentru a lua un tren sau un taxi.

În acel moment, au fost capturați de poliția bavareză și BKA (Poliția federală de investigații criminale). Aceleași surse au indicat că fostul primar a opus rezistență arestării și s-a rănit în timp ce încerca să fugă de autorități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net