Cine sunt românii care au sume importante de bani de recuperat. Urgent, trebuie să se prezinte la bancă

Ultima actualizare:

Sute de cetățeni români încă se află în procesul de recuperare a sumelor datorate de la Raiffeisen Bank, după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit că banca a calculat incorect dobânzile la unele credite acordate în perioada 2006-2009.

Beneficiarii acestor sume includ atât foști cât și actuali clienți / foto: arhiva
Beneficiarii acestor sume includ atât foști cât și actuali clienți / foto: arhiva

Beneficiarii sunt actuali și foști clienți ai băncii

Beneficiarii acestor sume includ atât foști cât și actuali clienți ai Raiffeisen Bank S.A., care au contractat împrumuturi în lei, euro sau dolari între 2006 și 2009 și care au fost încă active la data de 20 octombrie 2017, când ANPC a emis un ordin de restituire a sumelor calculate incorect.

Acești clienți sunt îndemnați să se prezinte la sucursalele băncii pentru a recupera sumele corespunzătoare, în conformitate cu ordinul emis de ANPC, deoarece Raiffeisen Bank are obligația legală de a restitui aceste sume.

În urma unei inspecții efectuate de comisarii ANPC, s-a constatat că Raiffeisen Bank a calculat incorect dobânzile la creditele în lei, euro și franci elvețieni în perioada 2006-2009, ceea ce a dus la colectarea unor sume nelegale de la debitori.

Raiffeisen Bank a fost amendată

Ca urmare, ANPC a impus o amendă băncii și a cerut restituirea sumelor încasate în exces, o măsură care a fost confirmată și de o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce banca a contestat inițial decizia.

Potrivit informațiilor, în total au fost identificate 9.155 de credite deschise la Raiffeisen Bank în perioada menționată, iar suma totală de peste 19 milioane de euro urmează să fie restituită consumatorilor afectați.

Până în prezent, aproximativ 92% din suma totală a fost recuperată, conform calculelor, cu banca argumentând că diferența de 8% se datorează unor contracte de credit pentru care titularii nu s-au prezentat la bancă.

ANPC recomandă tuturor consumatorilor persoane fizice și/sau moștenitorilor titularilor de credite să se prezinte la orice sucursală Raiffeisen Bank din țară pentru a primi sumele restituite, indiferent de stadiul actual al relației dintre creditor și debitor (credite închise, ajunse la maturitate, executate, restructurate sau în curs de plată).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net