Banca Transilvania cumpără OTP Bank România! Ce trebuie să facă clienții

Este oficial! Banca Transilvania cumpără OTP Bank, filiala România, cu suma de 347,5 milioane de euro, anunțul fiind făcut de cele două entități bancare. Clienții trebuie să știe că vor avea aceleași tipuri de servicii ca și până în prezent. 

350 de milioane de euro plătește Banca Transilvania pentru OTP Bank Foto: Shutterstock
350 de milioane de euro plătește Banca Transilvania pentru OTP Bank Foto: Shutterstock

Ce se arată în raportul Băncii Transilvaniei 

„Dorim să precizăm că, atât Banca Transilvania, cât şi OTP Bank România SA vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei. Ulterior semnării şi în vederea integrării entităţilor amintite mai sus în cadrul Grupului Financiar BT, vor fi demarate şi derulate procedurile legale pentru obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente”, se spune în raportul emis de BT, scrie Digi24.ro.

Într-un comunicat remis Agerpres, Banca Transilvania precizează că, în urma acestui acord, OTP Group vinde subsidiarele sale din România, marcând ieşirea de pe piaţa românească. Finalizarea tranzacţiei este estimată în câteva luni, după primirea aprobărilor din partea BNR şi a Consiliului Concurenţei. 

Ce se întâmplă cu clienții 

După primirea aprobărilor autorităţilor, Banca Transilvania va fuziona cu OTP Bank România. OTP Group va asigura o tranziţie cât mai uşoară pentru clienţi şi angajaţi până când integrarea în Grupul Banca Transilvania va fi finalizată. Până atunci, OTP Bank România şi subsidiarele sale vor continua să-şi onoreze angajamentele faţă de clienţi. 

„Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziţia afacerii OTP Group în România este o oportunitate de a ne întări poziţia de lider pe piaţă şi de a contribui la consolidarea pieţei bancare din România. Continuăm planurile noastre ambiţioase pentru creşterea organică a băncii, cu menţinerea interesului pentru viitoare oportunităţi de achiziţii", a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Ce trebuie să facă clienții

În această etapă, din partea clienţilor OTP Bank România nu este nevoie de nicio acţiune, ei vor beneficia de aceleaşi condiţii de până acum în relaţia cu OTP România. Banca îşi menţine angajamentele faţă de Bethlen Gabor Foundation şi va continua să colaboreze cu clienţii săi în termenii şi condiţiile existente, incluzând servicii oferite în mai multe limbi/ bilingv, unde este necesar. 

BT, cea mai mare bancă din România 

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are ˆ20% cotă de piaţă, peste 4 milioane de clienţi, circa 10.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. 

OTP Bank România este o bancă universală. Din 2004, OTP Bank, unul dintre grupurile bancare cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est, a fost acţionarul semnificativ al OTP Bank România. OTP Bank România are 2,64% cotă de piaţă în funcţie de active, aproape 420.000 de clienţi persoane fizice, peste 22.000 de clienţi Corporate şi IMM, 1.800 de angajaţi şi 96 de sucursale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net