Vârsta maximă până la care poți obține un credit la BCR, BRD, Banca Transilvania sau Cec Bank

Mulți români se confruntă cu întrebarea crucială până la ce vârstă pot accesa un credit la bănci precum BCR, BRD, Banca Transilvania sau CEC Bank, mai ales în momente mai dificile din punct de vedere financiar.

Credit bancă. Foto: arhiva.
Credit bancă. Foto: arhiva.

Condițiile impuse de Banca Comercială Română

La BCR, vârsta minimă pentru a solicita un credit este de 18 ani, iar limita superioară depinde de tipul de credit. În cazul creditelor de consum, vârsta maximă la finalul perioadei de rambursare este de 75 de ani, în timp ce pentru creditele ipotecare, aceasta este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați, dacă sunt salariați, și de 75 de ani dacă sunt pensionari.

Și BRD - Groupe Société Générale are o vârstă maximă pentru cei care vor un credit

La BRD, poți accesa un credit dacă ai între 18 și 65 de ani. În cazul pensionarilor, limita de vârstă crește până la 70 de ani.

Cum stau lucrurile la Banca Transilvania

Banca Transilvania stabilește ca vârsta maximă la finalul perioadei de creditare să nu depășească 70 de ani, atunci când se aplică pentru un credit cu venituri din pensii.

CEC Bank, condiții similare

CEC Bank impune o limită de vârstă maximă la finalul perioadei de creditare de 70 de ani pentru creditele de nevoi personale și de 75 de ani pentru creditele ipotecare. Această condiție se aplică și codebitorilor.

Creditul ipotecar – o soluție la îndemâna cumpărătorilor de locuințe

Pentru cei care doresc să achiziționeze o locuință, creditul ipotecar este o opțiune des întâlnită. Perioada de rambursare poate ajunge la 30-35 de ani, iar avansul necesar este de minim 15% din prețul locuinței.

Dobânzile pot fi de tip variabil sau fix, iar băncile permit și opțiunea de dobândă fixă pentru o perioadă determinată, urmată de dobândă variabilă.

Este important de menționat că vârsta solicitantului la data contractării creditului va determina durata maximă a rambursării. De exemplu, dacă o bancă acceptă rambursarea până la vârsta de 70 de ani, iar solicitantul are 45 de ani la momentul solicitării creditului, durata maximă a creditului va fi de 25 de ani.

Vârsta minimă de acordare a creditului

Vârsta minimă pentru a obține un credit variază între 18, 21 sau 24 de ani, în funcție de politica fiecărei bănci. Este crucial să te informezi cu privire la cerințele specifice ale instituției financiare la care dorești să accesezi creditul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
bucuresti pexels jpg
Ema Prisca si matei paun intalnire de taina 6 1024x683 jpg
test bete de chibrit jpg
bani lapusculita pensie privata transfer pilonul ii jpeg
dumitru sechelariu jpg
image png
canalul corint jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net