Surpriză neplăcută! Un sucevean s-a trezit peste noapte cu un credit de la bancă de 37.800 lei

Este o situație tristă! Un bărbat din Suceava a căzut victimă unei înșelătorii, după ce a răspuns la un anunț fals de pe Facebook, care promitea câștiguri uriașe prin investiții în acțiuni la Romgaz.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune / foto: Pixabay
Polițiștii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune / foto: Pixabay

El a pierdut 3.750 de lei și s-a trezit cu un credit bancar de 37.800 de lei, totul din cauza unui simplu apel la un număr de telefon din acel anunț.

Bărbatul a povestit poliției că în luna septembrie 2023 a văzut pe Facebook un anunț despre oportunități de investiții în această companie. A sunat la numărul de telefon din anunț și a discutat cu cineva care pretindea că reprezintă Romgaz.

Escrocii au reușit, până la urmă, să acceseze telefonul victimei

A acceptat să investească inițial 1.250 de lei, dar ulterior a fost contactat de o altă persoană care s-a dat drept reprezentant al aceleiași companii și i-a cerut să depună încă 2.500 de lei la un bancomat pentru a putea retrage câștigul inițial.

Bărbatul s-a deplasat în Suceava și a depus suma de 2.500 de lei, scrie publicația Monitorul de Suceava. 

Escrocii au reușit să obțină acces la telefonul victimei și, folosind o aplicație, au solicitat un credit de 37.800 de lei în numele său.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în legătură cu acest caz.

Poliția avertizează populația că numărul de înșelătorii este în creștere

Fraudele online legate de investiții au devenit din ce în ce mai frecvente și periculoase. Oamenii sunt adesea atrași de promisiunile de câștiguri rapide și uriașe, dar trebuie să fie extrem de vigilenți când vine vorba de investiții online.

Reclamele pe rețelele de socializare, care promit câștiguri imediate și foarte mari prin investiții în acțiuni sau prin promovarea unor servicii financiare, trebuie tratate cu maximă precauție.

Unele dintre aceste reclame folosesc imaginile unor companii cunoscute sau chiar falsifică mărturii ale unor celebrități pentru a părea mai credibile.

Modul de acțiune este adesea similar: utilizatorii sunt îndemnați să furnizeze date personale și financiare prin formulare sau link-uri malițioase. Apoi, sunt contactați telefonic de către persoane necunoscute care îi conving să se înregistreze pe diverse platforme de investiții online.

Esențial este să ne păstrăm scepticismul și să investigăm orice promisiune de câștiguri rapide sau ușoare. În majoritatea cazurilor, când sună prea bine pentru a fi adevărat, există un risc ridicat să fie vorba despre o fraudă, transmit autoritățile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net