Cât plătești, de fapt, când retragi bani de la bancomat. Ce comisioane au cele mai mari banci: BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen, BCR și ING

Ce comisioane au cele mai mari banci: BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen, BCR și ING? Mersul la bancomat a devenit ceva absolut uzual în zilele noastre, iar milioane de români folosesc aceste aparate în fiecare zi, pentru a extrage bani cash. Însă, ce presupune, de fapt, retrasul banilor dintr-un bancomat? Ei bine, probabil că ați observat deja existența unui comision, atunci când vă scoateți banii. Află alături de Click! care sunt comisioanele folosite de către cele mai mari bănci din țara noastră!

Comisioanele diferă de la bancă la bancă
Comisioanele diferă de la bancă la bancă

Ce comisioane au băncile BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen, BCR și ING

Deja o bună parte dintre noi au avut experiența mersului la bancomat, iar aceasta va deveni din ce în ce mai comună, de-a lungul timpului. În fiecare zi, milioane de români folosesc aceste aparate pentru a retrage bani cash, din conturile lor. Însă, poate a-ți fost vreodată în situația de a vă întreba, ce presupune, de fapt, retrasul banilor dintr-un bancomat? Deoarece, cu siguranță ați observat deja existența unui comision, atunci când vă scoateți banii. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către zf.ro, veți rămâne surprinși când veți afla mai mult despre aceste comisioane!

Pe scurt, băncile vor percepe un comision atunci când vă retrageți banii, fie din țară, ori de dincolo de hotare. Acesta nu este fix, ci poate varia de la o bancă la alta. Desigur, există și situația ca atunci când scoateți bani de la bancomatul aceleiași bănci la care aveți și cardul, comisionul să nu mai fie perceput!

Comisioanele de la cele mai importante bănci din țară

Ei bine, dacă sunteți curioși, Banca Transilvania nu cere comision propriilor clienți, însă dacă aveți cardul la altă bancă, trebuie să plătiți 0,5%, dacă folosiți un bancomat al acestei bănci, adică 2,5 sau 3,5 lei. BCR, la fel ca exemplul precedent, nu cere comision clienților proprii, dar oricine altcineva va trebui să plătească 1% comision, ori minim 15 lei.

La fel precum aceste 2 bănci, nici cei de la BRD nu cer comision propriilor clienți, dar cer celorlați cam 0,2%.  Raiffeisen Bank cere 1,5% clienților altor bănci, în timp ce ING va opri până la 5 lei, atunci când extrageți bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
sticle plastic jpeg
droguri praf cocaina shutterstock 2081236753 jpg
legume verzi jpeg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
image
actualitate.net
image
actualitate.net