Metoda de jaf bancar care îți golește contul într-o clipă sperie Europa

Hoții români nu duc lipsă de inventivitate. Tot mai multe cazuri de furturi prin metoda „ATM Jackpotting” le dau bătăi de cap oamenilor legii din toată Europa și se pare că hoții români sunt ași în domeniu!

Hoții s-au specializat și acum pot fura sume imense de bani într-o clipită
Hoții s-au specializat și acum pot fura sume imense de bani într-o clipită

Un tânăr din Dâmboviţa, în vârstă de 21 de ani, dat în urmărire internaţională de Poliţia din Belgia, a fost prins în comuna Aninosasa de către poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti de la Postul de Poliţie Aninoasa, au identificat, în localitatea Săteni, un bărbat de 21 de ani, urmărit internaţional. Pe numele lui, autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea a două infracţiuni de tentativă de jackpotting, fiind spart un bancomat şi provocate pagube materiale considerabile”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Ploieşti, fiind arestat preventiv pentru 15 zile.

Ce presupune metoda „ATM Jackpotting”

Hoții de pretutindeni s-au specializat și modernizat. Nu mai atacă băncile folosind o mașină timp berbec sau o armă, ci profită de faptul că tehnologia se află în continuă evoluție.  Preferă o cheie USB şi un computer.

Hoții au renunțat la mijloacele clasice de furt din ATM-uri

În lumea infracţională, aceştia sunt numiţi tâlhari 2.0. Hoţii au înţeles că un simplu laptop este mult mai eficient decât un pistol automat pentru a goli un bancomat.

Metoda „ATM Jackpotting” presupune efectuarea unor găuri în bancomat pentru a ajunge la firele prin care aparatul este conectat la reţeaua bancară.

Poliţiştii şi jandarmii din multe ţări europene observă de luni de zile o creştere a acestor atacuri digitale unde prejudiciul se poate ridica la zeci de mii de euro la ATM. Unele bănci au capitulat deja în faţa acestor bande și preferă să scoată bancomatele din funcțiune pe timpul nopții, relatează Adevărul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net