Răspunsul uluitor dat de Arsenie Boca când Ceaușescu l-a întrebat: „Popo, când am să mor?”

Ultima actualizare:

Părintele Arsenie Boca și fostul conducător comunist Nicolae Ceaușescu au fost două dintre cele mai importante personalități ale României. Arsenie Boca a fost unul dintre cel mai iubit preot ortodocși, datorită harului său de a ajutat oamenii și de a prezice viitorul. La polul opus apare Nicolae Ceaușescu, nu atât de iubit precum cel menționat anterior, însă căruia i-a prezis moartea.

Asenie Boca a prezis moartea dictatorului comunist / foto: Colaj Click!
Asenie Boca a prezis moartea dictatorului comunist / foto: Colaj Click!

Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit o singură data în viață cu Părintele Arsenie Boca. Adus în fața dictatorului comunist, acesta i-a prezis moartea nu doar lui, ci și soției sale, Elena Ceaușescu.

Arsenie Boca a prezis moartea cuplului Ceaușescu

Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca mărturisea, în urmă cu ceva timp, faptul că acesta a fost adus în fața lui Ceaușescu, pentru a-i prezice clipa în care îi va veni sorocul. Atunci Preotul i-a spus că atât el, cât și soția sa își vor găsi sfârșitul „într-o zi de mare sărbătoare”.

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: <<Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’>> Şi Arsenie i-a spus: <<Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi>>. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a povestit Zoe Dăian, după cum relatează Agerpres.

Și-a prevestit moartea și Revoluția din ’89

În cartea „Alte mărturisiri despre Părintele Arsenie Boca”, un pasaj relatează faptul că Părintele și-a prevestit moartea, dar și Revoluția din anul 1989.

„Înainte de a se sfârşi zilele, la părintele a fost o verişoară şi el i-a spus: Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge”, apare scris în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net