Locul ascuns de la Marea Neagră. Puțină lume știe de el, iar privelișea e din altă lume

Dacă nu știi unde să îți planifici următoarea vacanță, noi avem locul ideal pentru tine! Litoralul Mării Negre se caracterizează printr-o frumusețe excepțională, iar unele locuri sunt învăluite în mister. Una dintre ele se află în apropierea țării noastre. Poți ajunge foarte repede cu mașina și nu trebuie să ai un buget mare pentru a te bucura de relaxare. Iată despre ce loc este vorba!

Locul ascuns de la Marea Neagră de care multă lume nu știe
Locul ascuns de la Marea Neagră de care multă lume nu știe

Aglomeraţia de pe plaje nu este pentru toată lumea. Dacă te-ai săturat de Mamaia şi 2 Mai, există alte variante bune de a te bucura de soare şi natură, fără să fii înconjurat de mii de turişti. Ai auzit de Tyulenovo? Dacă nu, află că, acesta este un sat din Bulgaria, care aparține de Obștina Șabla, iar în apropiere de el există un loc care, cu siguranță, te va fascina.

Este vorba despre un complex megalitic numit „Mănăstirile din piatră”, caracterizat prin morminte săpate în stâncă de către oameni care făceau parte dintr-o populație ce practica cultul soarelui. Originea actualilor locuitori ai satului este găgăuză. Apropo, să știți că Tyulenovo este prima zonă în care a fost descoperit petrolul în Bulgaria.

Întâlnești și puțini oameni în Tyulenovo. La cel mai recent recensământ, din 2011, au fost numărate doar 56 de persoane. O proporție de 96,42% dintre ei sunt bulgari, dar restul, 3,57%, rămân un mister pentru că originea lor nu este cunoscută. În același sat vă puteți relaxa într-un loc special amenajat pentru turiști, un camping numit „Glamping Tyulenovo”. Are gazon mare verde, grădina de legume, hamace, corturi, spatiu pentru a-ti pune propriul cort si zona de relaxare cu focar.

Ce spun turiștii care au fost deja aici

Cortul este ca o cameră. Are 4 metri în diametru și este dotat cu o saltea dublă confortabilă, suficient de mare pentru doi adulți. În plus, este suficient spațiu pentru a veni aici cu toată familia, cu rulote, dacă obișnuiți să călătoriți cu un astfel de mijloc de transport. 

Iar asta nu este tot. Există și o bucătărie în aer liber, dotată cu tot ce este necesar. Veți găsi, de asemenea, frigider, congelator, mașină de spălat rufe sau vase, baie, duș, fierbător de apă caldă și grătar. 

Pentru a ajunge în punctul cel mai interesant (zona arcului de stâncă), noi te sfătuim să parchezi în perimetrul restaurantelor din centru, cum ajungi în Tyulenovo, aproape de mare. Există și varianta de a o lua cu mașina pe un drum secundar, de pământ, care urca pe dealul din partea dreaptă a golfului principal din Tyulenovo.

Totuși, pentru a parca chiar în zona arcului, e necesar să faci puțin off-road și ar fi bine să vii aici cu o mașină de teren. Dacă știi că ai o mașină cu garda joasă sau nu te simți suficient de experimentat cât să o iei pe un drum ceva mai accidentat, mai bine lași masina în stațiune”, au declarat turiștii care au fost deja aici, relatează Fanatik.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net