Cine sunt românii care vor primi, înainte de Crăciun, 3000 de euro de la stat

În preajma sărbătorilor, anumiți români au motive de bucurie suplimentară, deoarece vor primi o sumă semnificativă de bani din partea statului.

Unii dintre români vor primi bani de la stat înainte de Crăciun / foto: Pixabay
Unii dintre români vor primi bani de la stat înainte de Crăciun / foto: Pixabay

Potrivit Ministerul Agriculturii, un proiect legislativ a fost supus dezbaterii publice pe 4 decembrie 2023, iar guvernul intenționează să ofere ajutor financiar persoanelor care se confruntă cu dificultăți economice în această perioadă specială a anului.

Această veste bună este adresată în special agricultorilor, care au trecut printr-o perioadă destul de dificilă în 2022, cu creșterea costurilor pentru energie, combustibil și îngrășăminte, urmată de scăderea prețului la cereale.

Autoritățile au luat în considerare aceste probleme și au decis să ofere sprijin financiar agricultorilor români.

Condițiile pentru a beneficia de suma de 3000 de euro sunt legate de suplimentarea bugetului programului „Usturoi” și acordarea sumei de 3000 de euro pentru fiecare hectar de teren cultivat cu usturoi.

Milioane de români vor primi un ajutor de 1400 de lei

Comisia Europeană a propus recent prelungirea cu un an a măsurilor de sprijin pentru a contracara criza energetică. Astfel, în 2024, aproximativ 2,8 milioane de gospodării vulnerabile vor primi un sprijin financiar semnificativ de 1.400 de lei, acordat în două tranșe pentru a susține plata facturilor la energie.

Această sumă de 1.400 de lei va fi destinată plății facturilor la energie și va fi distribuită în două tranșe de câte 700 de lei fiecare. Prima tranșă, acoperind perioada ianuarie-iunie 2024, va fi acordată în luna februarie 2024, iar cea de-a doua tranșă, pentru perioada iulie-decembrie 2024, va fi distribuită în luna septembrie 2024.

Inițiativa vine ca răspuns la creșterea semnificativă a prețurilor la energie, care a afectat consumatorii casnici cu majorări de peste 600% la energia electrică și de peste 535% la gazele naturale. În aceste condiții, peste 30% din bugetul unei gospodării cu venit mediu de 2.000 de lei pe membru lunar este alocat plății facturilor la energie.

Cine sunt persoanele eligibile pentru acest sprijin:

  • Pensionarii sistemului public de pensii și beneficiarii de drepturi speciale cu vârsta de 60 de ani sau mai mult și venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei;
  • Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei;
  • Familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei conform Legii nr. 277/2010;
  • Familiile și persoanele singure care au dreptul la ajutor social conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net