Schimbări importante pentru bugetari! Nu vor mai primi bani în plus dacă muncesc peste program

O nouă ordonanță de urgență pregătit de Guvern aduce schimbări importante pentru bugetari. Cei care obișnuiesc să rămână la muncă peste program vor fi afectați începând cu anul viitor, însă există și câteva excepții.

Munca suplimentară va fi răsplătită cu zile libere / foto: Pixabay
Munca suplimentară va fi răsplătită cu zile libere / foto: Pixabay

Potrivit celor de la Digi 24, se pare că bugetarii care lucrează ore suplimentare nu vor mai fi răsplătiți cu bani în plus, ci cu zile libere. Măsura urmează să intre în vigoare rapid, începând cu anul 2024. Fie că vorbim despre angajați care lucrează în weekend-uri, în timpul sărbătorilor legale, sau în orice altă zi în care legea spune că nu se lucrează, de la 1 ianuarie, aceste ore vor fi răsplătite cu zile libere.

„În anul 2024, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.”, scrie în proiectul OUG, potrivit sursei citate.

Care sunt excepțiile

Cu toate acestea, potrivit ordonanței de urgență, există și unele excepții de la această schimbare. Mai precis, este vorba despre polițiști, polițiștii din penitenciare, militarii, cât și, nu în ultimul rând, tot personalul civil din diversele instituții publice de apărare, ordine publică, ori securitate naţională.

Se pare că acest proiect a fost scris chiar de către cei de la Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor, împreună cu Secretariatul General al Guvernului. Un lucru pe care bugetarii trebuie să îl știe este că această măsură încă mai poate fi schimbată. Proiectul urmează să fie discutat în Guvern, unde mai poate fi modificat.

Iar o altă schimbare importantă pe care bugetarii trebuie să o știe este că, începând cu 1 ianuarie 2024, nu se vor mai acorda tichete de vacanță, ci numai tichete de creșă.

image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
abuz jpeg
calendar ortodox 2021 27 februarie sfantul procopie marturisitorul png
metrou bucuresti jpeg
cernobil colaj pexels jpg
foto1 jpg
Botosani copila oi jpg
wizz air pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net