Clădirea care se află în plin proces de restaurare! Este un obiect turistic extrem de vizitat

Ultima actualizare:

Turnul cu Ceas din Sighișoara, construit în secolul al XIV-lea, a intrat în reparații și a fost acoperit cu țigle realizate manual, care respectă modelul original. Lucrările ar trebui să fie gata până la finalul lunii noiembrie și vor ajunge la 55.000 de lei. Monumentul are o înălțime de 64 de metri, este situat în partea de sud-est a cetății și este vizibil din orice punct al centrului orașului.

Sighișoara Foto: arhivă Click!
Sighișoara Foto: arhivă Click!

Primar Sighișoara: „Am acoperit toate grinzile care erau în pericol de a se prăbuși"

Acoperișul, care risca să se prăbușească, a intrat în reparații și a fost acoperit cu țigle realizate manual, care respectă modelul original. Unul dintre principalele obiective turistice din Sighișoara, care găzduiește și un muzeu de istorie, a fost reparat în urmă cu 130 de ani. Pentru că exista riscul că acoperișul să se prăbușească, autoritățile au început lucrările.

„Am refăcut întreg acoperișul, întreaga structură de lemn, am acoperit toate grinzile care erau în pericol de a se prăbuși. Se înlocuiesc o mie de țigle urmând ca într-o altă etapă să înlocuim tabla, care de asemenea este compromisă pe acoperișul turnului cu ceas și să venim în completare cu țiglele necesare”, a spus primarul Iulian Sârbu, pentru stirileProTv.ro. Momentan, 1.000 de țigle au fost înlocuite din cele 9.000 care acoperă turnul cu ceas. Lucrările ajung la 55.000 de lei.

Turnul cu ceas din Sighișoara atrage mulți turiști

„Au fost achiziționate o mie de țigle realizate manual de către un atelier din Batan, au fost smălțuite în culorile ce a fost folosit istoric în turnul cu ceas și pe două fațade ale acoperișului au fost așezate și astfel s a refăcut vechiul model al acestor țigle”, a declarat directorul Muzeului. Turnul cu ceas din Sighișoara atrage mulți turiști în orașul medieval, mai ales prin modelul colorat al obiectivului. Fotografiile, desigur, nu lipsesc.

Lucrările ar trebui să fie gata până la finalul lunii noiembrie. Atunci, turiștii vor avea ocazia să urce în turnul cu ceas și să se bucure de priveliște.

Turnul cu ceas

Simbol al Sighișoarei, este unul dintre principalele puncte de interes ale orașului, ceasul cu figurine fiind unicat în spațiul românesc. Turnul are pe vârf o sferă aurită, din cupru, care conține copii după diverse documente vechi ale sașilor din cetate, și care la 100 de ani se îmbogățește cu documente contemporane, funcționând precum o „capsulă a timpului”, după cum îi spun localnicii.

Se numește așa datorită ceasului cu statuete, unic în România, aflat la etajul al patrulea și constituie imaginea emblemă a Sighișoarei. Spre deosebire de celelalte turnuri ridicate și apărate de breslele cetăţii, Turnul cu Ceas aparținea întregii comunități. Principalul punct de intrare în cetate, opus celui străjuit de Turnul Croitorilor, găzduiește Muzeul de Istorie (singurul muzeu din România organizat pe verticală) - și te va copleși prin maiestuozitatea sa, încă înainte de a-i trece porțile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Aniston și Matt LeBlanc GettyImages 1447109068 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teodora jpeg
Zăpadă la munte - ninsoare - meteo -vremea FOTO Shutterstock
Proces electoral într-o secție de vot în timpul turului I al alegerilor pentru funcția de președinte al României și pentru referendumul legat de Capitală, București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caine Foto Ilegis jpg
muncitori foto pixabay
masa craciun shutter jpg
amfora pixabay png
ten frumos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net