Mesajul bizar descoperit în turnul cu ceas din Sighișoara. A fost scris de un condamnat, în noaptea dinaintea executării

Atunci când vorbim despre obiective turistice importante din țara noastră, unul dintre cele mai impresionante și populare este Turnul cu Ceas, din Sighișoara. Însă, deși domină priveliștea orașului de atâtea secole, această locație încă ascunde o mulțime de mistere. Iar o inscripție descoperită aici arată realitatea dură în care trăiau oamenii acelor vremuri.

Turnul cu Ceas încă ascunde nenumărate mistere / foto: Pixabay
Turnul cu Ceas încă ascunde nenumărate mistere / foto: Pixabay

Dacă discutăm despre atracțiile turistice cele mai emblematice ale țării noastre, atunci, cu siguranță nu putem să nu aducem vorba despre Turnul cu Ceas, din Sighișoara. Această construcție impresionantă datează încă din secolul XIV, iar o mulțime de turiști, atât din țara noastră cât și de dincolo de hotare, vin aici în fiecare an, pentru a putea admira clădirea impozantă. Mai mult decât atât, potrivit informațiilor oferite de către cei de la PRO TV, balconul de aici, aflat la o înălțime de 30 de metri, oferă o imagine panoramică incredibilă, asupra orașului.

Însă, în ciuda faptului că Turnul cu Ceas este atât de popular în Sighișoara, cât și vechi de atât de multe secole, această clădire încă ascunde o mulțime de mistere. De-a lungul timpului, aici a fost atât închisoarea orașului, cât și primăria, trezoreria, iar, începând cu anul 1556, aici a fost și judecătoria orașului. Iar pedepsele aplicate în acele vremuri erau unele extrem de dificile, care arată cât de dură era, de fapt, viața în veacurile trecute.

Inscripția bizară descoperită în Turnul cu Ceas

Destul de recent, în ce este numit acum „Camera de Tortură”, unde a fost, în trecut, închisoarea cetății, a fost descoperită o inscripție bizară, care arată realitatea extremă a Evului Mediu. Aici, specialiștii au dat peste o inscripție din caractere gotice, care spunea „Morgen werder ich...”. În traducere, acest lucru înseamnă „Mâine, eu voi...”, iar istoricii bănuiesc că inscripția a fost făcută de un condamnat care urma să fie executat a doua zi.

Sighișoara se număra printre orașele din Evul Mediu care puteau condamna oameni la moarte în numele regelui, drept cunoscut în epocă drept „jus gladii”. Cele 4 turnulețe situate pe Turnul cu Ceas proclamă această favoare de care se bucura cetatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net