Cod roșu de inundații în Bistrița-Năsăud! Autoritățile au intrat în alertă

Vremea din țara noastră pare să fie din ce în ce mai haotică, iar hidrologii au venit chiar astăzi (1 decembrie), cu o veste proastă. Pentru mai multe râuri din județul Bistrița-Năsăud a fost emis un Cod roșu de inundații!

Inundațiile deja fac prăpăd în Măgura Ilvei / foto: Facebook
Inundațiile deja fac prăpăd în Măgura Ilvei / foto: Facebook

Din păcate, țara noastră a primit o surpriză neplăcută, chiar de Ziua Națională. Se pare că începutul de iarnă ne aduce noi probleme legate de vreme, iar experții chiar au fost nevoiți să vină cu un avertisment important!

Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, hidrologii au emis un Cod roșu de inundații, pentru mai multe râuri din județul Bistrița-Năsăud, unde oamenii se vor putea confrunta cu scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, cât și creșteri semnificative de debite. În județ deja plouă de ieri, toate râurile din zonă au îneput, deja, să iasă din matcă.

Experții de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au comunicat că problemele vor apărea în bazinele hidrografice ale Someșului Mare, iar Ilva, un afluent al acestuia, este, de asemenea, vizat de avertismentul experților. Avertizarea a intrat în vigoare din această seară (1 decembrie), de la ora 19:30, iar ea va rămâne în vigoare până mâine dimineață, la ora 08:00.

Cod roșu de inundații în Bistrița-Năsăud

Se pare că locuitorii din zonele afectate deja au primit un mesaj de atenționare RO Alert, pentru a putea rămâne în siguranță. Iar problemele nu au întârziat să apară! Autoritățile sunt nevoite să intervină cu motopompe în localitatea Maieru, informează cei de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Autoritățile au intervenit imediat în zona afectată, iar prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a ajuns, de asemenea, la fața locului. Alături de acesta, se află și inspectorul șef ISU Bistrița-Năsăud, col. Suciu Tudor Mihai.

Se pare că undeva în jur de 15 gospodării din Măgura Ilvei deja sunt izolate. Din păcate, hidrologii din țara noastră au spus că avertizarea Cod roșu va rămâne în vigoare până mâine dimineață, la ora 08:00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net