Coronavirus, 5 aprilie 2022. Creștere foarte mare de cazuri în România

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de marți, 5 aprilie. Ministerul Sănătății prezintă bilanțul ultimelor 24 de ore în fiecare zi, la ora 13.00.

Numărul bolnavilor internați în spital este în creștere
Numărul bolnavilor internați în spital este în creștere

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 3.047 de cazuri noi de persoane ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2.

A crescut numărul de persoane infectate cu Sars-Cov-2

Așadar, peste 3.000 de cazuri noi au fost raporate și alte 27 de decese aferente pacienților ce au fost confirmați cu noul coronavirus. Numărul de cazuri înregistrat este cu 1.715 mai mare față de ziua anterioară. Din numărul total de cazuri, 376 dintre aceștia sunt ale unor persoane ce s-au mai reinfectat, după ce au fost testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Alături de retestarea pacienților ce sunt pozitivi, alte 265 de persoane au fost reconformitate ca infectate cu virusul Sars-Cov-2.

Din cele 27 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, unul la categoria 50-59 ani, iar restul sunt grupate astfel: 9 decese la categoria 60 -69, 5 la categoria 70 - 79, iar 11 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate persoanele ce au decedat au prezentat comorbidități.

Din totalul de persoane decedate, 20 dintre aceștia nu erau vaccinați împotriva virusului Sars-Cov-2, iar 7 erau vaccinați. Toate persoanele ce au decedat și s-au vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2 prezentau comorbidități.

Germania renunță la ideea vaccinării obligatorii peste vârsta de 18 ani

Ministrul Sănătății din Germania, alături de promotorii vaccinării obligatorii împotriva Covid-19 începând cu vârsta de 18 ani, a renunțat la acest proiect, din cauza lipsei de susținere. Rata de vaccinare cu  schema completă de vaccinare este de 76,0%, în timp ce 58,8% dintre cetățenii Germaniei au primit şi doza de rapel.  

Citește și: Cât timp e bine să stai în casă dacă ai COVID

La sfârșitul săptămânii trecute, Germania a ridicat restricțiile impuse de pandemia de Covid. În continuare este obligatorie purtarea măștii de protecție în transportul public și în clădirile publice, în cea mai mare parte a țării, însă regulile au fost relaxate în cazul magazinelor neesenţiale, al restaurantelor sau cinematografelor, cu criterii diferite în funcţie de autorităţile fiecărui land. 

Institutul de virusologie Robert Koch (RKI) a transmis că vârful celui de-al şaselea val de COVID-19 s-a încheiat.

China menține carantina totală în Shanghai

Toți cei 26 de milioane de locuitori ai orașului Shanghai rămân în carantină totală până vor fi analizate rezultatele unei testări exhaustive pentru Covid-19. Restricţiile ar fi trebuit să se încheie marţi, la ora locală 5 dimineaţa (24.00, ora României).

Oraşul chinez a impus carantina în două etape pe 28 martie, iniţial în cartierele estice, iar ulterior tot oraşul a impus aceeaşi restricţie.   Locuitorii au permisiunea de a părăsi locuinţa doar pentru tratament medical. Nu a fost menţionată o dată exactă când restricţiile vor fi înlăturate.  

Citește și: OMS: „S-a renunțat prea brusc la măsurile anti-COVID”

China a folosit armata pentru a testa întreaga populație a metropolei, în cea mai amplă acțiune de acest fel de la începutul pandemiei d ecoronavirus. Pe 3 aprilie, au fost raportate 8.581 de cazuri asimptomatice şi 425 de cazuri simptomatice de COVID-19. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net