Coronavirus pentru 13 februarie. Numărul cazurilor, în continuă scădere

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 13 februarie. Autoritățile anunță zilnic, la orele 10.00 și 13.00, noile date ale infectărilor și deceselor cauzate de Covid-19. Duminică, 13 februarie, 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

În România, valul 5 al pandemiei de coronavirus începe să aibă un trend descendent, iar autoritățile vorbesc deja despre relaxarea măsurilor. Mai mult, se ia în calcul ieșirea din starea de alertă, începând cu luna martie. „Vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală”, ceea ce va însemna și „fără certificat în spațiile publice”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

Duminică, 13 februarie, autoritățile au raportat 11.967 de cazuri de îmbolnăviri, dintr-un total de 40.813 teste RT-PCR şi antigen efectuate, gradul de pozitivare fiind de 29,32%. Dintre acestea, 3.044 de cazuri noi de COVID-19 sunt doar în București. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 81 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință. La ATI sunt internate 1.141 de persoane, cu 28 mai puţine decât în ziua anterioară. 

Coronavirus pentru 13 februarie, 2022. Peste 1000 de bolnavi la ati

Pe secțiile Covid, în spitalele din România se află 10.586, cu 308 mai mult decât în ziua anterioară, potrivit datelor furnizate duminică, 13 februarie. Dinte aceștia, 722 sunt minori. La terapie intensivă sunt internate 1.141 de persoane, cu 28 mai puţin decât în ziua anterioară, după cum anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În ceea ce privește campania națională de vaccinare, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 8.000 de persoane. Dintre acestea, peste 1355 au făcut prima doză.

În România s-au înregistrat până în prezent, de la debutul pandemiei, 2.562.315 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 61.601 decese cauzate de acest virus. La nivel global s-au înregistrat peste 365 de milioane de cazuri și peste 5,7 milioane de decese. Cele mai afectate țări sunt SUA, India și Brazilia. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net