Coronavirus pentru 14 aprilie. Numărul de decese, în scădere
Click! îţi aduce în fiecare zi situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Amintim că Grupul de Comunicare Strategică anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. Iată ce arată noile date!
În ultimele 24 de ore, 1.477 de cazuri au fost raportate de către oficialități cu privire la evoluția pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, cu 125 mai puține cazuri față de ziua anterioară.
Numărul de cazuri, mai mic față de ziua anterioară
197 din cazuri înregistrate sunt ale unor pacienți ce s-au reinfectat într-o perioadă mai mare de 90 de zile.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 148 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
În unitățile de profil specializate, numărul de persoane infectate cu COVID-19 este de 1.828, cu 88 mai puține față de ziua anterioară. La terapie intensivă, 251 de persoane sunt internate, cu 2 mai puține față de ziua anterioară. Din totalul de 251 de pacienți la ATI, 223 sunt nevaccinați.
De la începutul pandemiei și până acum, 65.297 de persoane au fost decedat ca urmare a infecției cu Sars-Cov-2.
În intervalul de referință 12.04 - 13.04, 12 de decese au fost înregistrate la nivel național ca urmare a infectării cu Sars-Cov-2. Dintre care, 7 ale unor pacienți de sex masculin și 5 de sex feminin.
Din totalul de 12 pacienți decedați, 10 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Toți pacienții ce au decedat și erau vaccinați prezentau comorbidități.
Vaccinul anti-COVID va fi făcut anual?
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis că este de părere că vaccinul anti-COVID trebuie adaptat viitoarelor tulpini ale Omicron, explicând că, pe viitor, acesta ar trebui făcut anual, asemenea vaccinului antigripal.
Vezi și O lună de pandemie fără restricții: cum s-au schimbat cifrele fără mască
„E un vaccin care demonstrează în momentul de faţă că nu previne decât în mică măsură transmisibilitatea – e adevărat că previne formele grave şi decesul – dar trebuie adaptat noilor tulpini circulante şi lucrul ăsta îl vedem şi la gripă.
În fiecare an, facem o dată pe an, nu de două sau de trei ori pe an vaccin gripal şi lucrul ăsta probabil că se va întâmpla şi cu acest vaccin împotriva noului coronavirus, care de fapt e nou tot timpul, vedeţi, apar tulpini mutante care scapă răspunsului imun generat de vaccinul care a fost dezvoltat pentru varianta iniţială.”, a declarat recent Alexandru Rafila.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram