Coronavirus pentru 22 martie. Peste 5.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 22 martie. Autoritățile atrag atenția că pandemia nu s-a încheiat, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni în Parlament că estimează o creștere a numărului de infectări, în perioada următoare. El a lăsat să se înțeleagă faptul că e nemulțumit de ridicarea bruscă a restricțiilor.

coronavirus

Iar ministrul Rafila are toate motivele să fie îngrijorat, căși marți, 22 martie, au fost anunțate peste 5.000 de cazuri noi de infectare.

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.140 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 2.904 mai multe față de ziua anterioară. 623 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Iar asta în condițiile în care luni, 21 martie, au fost anunțate 2.236 de cazuri noi.

Municipiul București se află în topul județelor cu cele mai multe infectări (1.262), urmat de Cluj (463) și Timiș (436).

Vestea bună este că numărul persoanelor internate în spital cu Covid-19 scade. Astfel, în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.858 cu 184 mai puțin față de luni. De asemenea, la ATI sunt internate 443 de persoane, cu 12 mai puțin decât în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 52 decese, dintre care 9 s-au produs la o dată anterioară intervalului de referință.

Citește și: Am făcut COVID. Mai sunt OBLIGAT să stau în casă?

Nu mai e nevoie de formular PLF în Grecia 

Veste bună pentru iubitorii vacanțelor în Grecia. Începând cu 15 martie 2022, nu mai este nevoie de completarea Formularului de localizare a pasagerilor (PLF). Rămâne în funcțiune, totuși, un formular simplificat, a cărui completare este opțională, anunță Ministerul Turismului din Grecia. În continuare e nevoie de certificat digital COVID, care să ateste fie vaccinarea, fie testarea (PCR sau antigen), fie trecerea prin boală în ultimele 6 luni. Autoritățile elene mai anunță că, în perioada 21 martie – 4 aprilie, călătorii care au un certificat digital COVID nu mai sunt obligați să prezinte un test suplimentar negativ, la sosire.  

Citește și: Revenim la purtatul măștii?! Rafila: «Estimez o creștere a cazurilor»

Unde poți călători acum fără vaccin sau test COVID 

După doi ani de restricții dure, turismul începe să se dezmorțească. Tot mai multe țări, printre care și România, ridică restricțiile de călătorie. Ministerul român al Afacerilor Externe anunță că, începând cu data de 18 martie, persoanelor care ajung în Marea Britanie, indiferent de stadiul de vaccinare și de țara de proveniență, nu li se mai aplică restricții, fiind eliminat formularul PLD și obligativitatea testării. Ai nevoie doar de pașaport. Potrivit Bloomberg, alte locuri în care poți călători nevaccinat, fără test și fără risc de carantină sunt: Ungaria, Islanda, Irlanda, Iordania, Elveția, Mexic, Mongolia, Muntenegru, Norvegia, Slovenia și Arabia Saudită.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net