Coronavirus pentru 8 martie 2022. Tot mai multe județe intră în scenariul verde

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi prezintă bilanțul pandemiei de coronavirus pentru data de 8 martie 2022. În ultimele zile, veștile bune legate de evoluția pandemiei de coronavirus au compensat informațiile îngrijorătoare despre războiul din Ucraina. Chiar dacă numărul cazurilor noi anunțate marți (5.461) este mai mare decât cel de luni cu peste 2.000, pandemia dă semne că a intrat pe o pantă descendentă.

coronavirus 0 jpeg

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.461 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.273 mai mult decât în ziua anterioară. 694 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

11 județe sunt în scenariul verde, cu indicele de infectare cumulat la 14 zile și raportat la mia de locuitori sub 3.

În total, până marți, 8 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.776.910 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19).

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 101 decese (57 bărbați și 44 femei), dintre care 4 anterioare intervalului de referință. Din totalul de 101 pacienți decedați, 86 au fost nevaccinați și 15  vaccinați. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.700, cu 353 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 695 de persoane, cu 55 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 695 de pacienți internați la ATI, 621 sunt nevaccinați.

România iese luni din starea de alertă

Din 8 martie, România va ieşi din starea de alertă, iar Ministerul Sănătăţii va renunţa la o serie dintre măsurile impuse de pandemie. „Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar - ăsta cred că e un lucru aşteptat de multă lume - pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Se ridică restricțiile din școli

Odată cu ieșirea din starea de alertă, vor fi ridicate și restricțiile din școli. Asta înseamnă că, începând de miercuri, 9 martie, elevii nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în clase. Ministrul Educației recomandă însă păstrarea măștii de protecție în interior pentru elevi și în perioada următoare, precum și respectarea normelor de igienă care i-au ajutat pe cei mici să nu se infecteze cu noul coronavirus.

Dispare totodată posibilitatea de a urma cursurile online. Ministrul Cîmpeanu a declarat însă că va încerca să acrediteze cursurile online.

“Pentru viitor, va trebui să gândim modalitatea în care se realizează acreditarea, pentru a se putea organiza cursuri online. Dar asta va presupune cu siguranță evaluări ale resursei umane, ale infrastructurii fizice și IT, proceduri“, a declarat ministrul Educaţiei, pentru Edupedu.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net