Credite garantate de stat pentru nunţi, botezuri sau maşini

Ultima actualizare:

De Ziua Familiei, premierul Nicolae ciucă a anunțat că Guvernul va aproba programul Familiy Start, prin care tinerii vor putea lua credite garantate de stat pentru nunţi, botezuri sau chiar maşini de familie. 

nicolae ciuca jpg

Ciucă și-a motivat afirmația prin faptul că dorește să sprijine „familiile la început de drum”, prin credite garantate de către stat „pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie”.

Respect familiile din România şi le asigur de tot sprijinul. Guvernul României şi-a asumat, încă din prima zi a acestui mandat, sprijinirea oamenilor în nevoie, a familiilor vulnerabile şi nu numai. Pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei. Rolul acestei instituţii este să găsească soluţiile cele mai bune pentru copii, tineri şi familii la un loc.”, a declarat Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Familiei. 

Procedurile de fertilizare in vitro, decontate

Ciucă a mai spus că mai există proiecte care vor veni în sprijinul populației. A anunțat deja două proiecte dedicate familiilor în pachetul “Sprijin pentru România”. Pentru că și-a propus să oprească declinul demografic, premierul Ciucă a anunțat că sunt decontate procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale. 

De asemnea, Ciucă a mai spus că acordă o atenţie specială familiilor vulnerabile, în situaţii de risc, drept pentru care va institui la nivel național programul „Garanția pentru copii” . Astfel, cei 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială vor avea acces la servicii de bază fundamentale. 

150 de centre pentru copiii vulnerabili  

În paralel, Guvernul României lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie şi la implementarea programelor asumate în Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă.

Avem la dispoziţie peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ şi construirea unei reţele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili. Dar azi, solidaritatea noastră, sprijinul acordat în şi pentru familii le regăsim şi în căldura cu care românii au primit în casele lor familiile care au fugit din calea războiului din Ucraina. Siguranţa de care ne bucurăm acasă, în familie, ne ajută să preţuim bucuria de a fi alături de cei dragi şi să putem oferi protecţie celor siliţi să îşi lase căminul în urmă”, a mai declarat Nicolae Ciucă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net