Creștere alarmantă a cazurilor de gripă. Sute de copii diagnosticați în ultimele trei săptămâni la Spitalul Victor Gomoiu

În ultimele trei săptămâni, Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" din Capitală se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de gripă, cu peste 500 de copii diagnosticați. Medicul primar pediatrie și șef de secție, dr. Ana Maria Davițoiu, avertizează asupra faptului că această perioadă este una dificilă, mai ales pentru cei mai mici dintre pacienți, sugarii.

Caz gripă. Foto: arhiva.
Caz gripă. Foto: arhiva.

Creșterea alarmantă a cazurilor

Dr. Davițoiu a dezvăluit că numărul de cazuri de infecție cu virus sinciţial respirator, cu potențiale complicații grave, a crescut semnificativ, ajungând la aproximativ 200 de cazuri de copii pe săptămână. Cea mai afectată categorie este cea a copiilor foarte mici, sugarii, care necesită adesea internare pentru a face față bolii.

Situația în spital

La camera de gardă a spitalului, zilnic se prezintă între 120 și 170 de copii cu boli respiratorii, febrile și acute. Dr. Davițoiu a subliniat că gripa de tip A și infecția cu virus respirator sinciţial sunt cele mai întâlnite, diagnosticând în fiecare zi între 18 și 22 de copii cu gripă și aproximativ 20 de copii cu virus respirator sinciţial. Din păcate, majoritatea acestora sunt sugari care necesită internare.

Cauzele creșterii cazurilor

Medicul a exprimat preocuparea cu privire la creșterea cazurilor de virus respirator sinciţial în rândul copiilor școlari și preșcolari, subliniind că este neobișnuit ca aceștia să dezvolte forme severe de boală. Contextul colectivităților și contactele multiple infectante ar putea fi un factor contribuitor la răspândirea bolii.

Prevenirea prin vaccinare

Dr. Davițoiu a evidențiat importanța vaccinării antigripale și a subliniat că majoritatea copiilor diagnosticați nu erau vaccinați. Avertizând asupra complicațiilor severe asociate gripei și infecției cu virus respirator sinciţial, medicul a îndemnat părinții să își vaccineze copiii pentru a evita consecințele neplăcute.

În concluzie, este esențial ca părinții să fie conștienți de riscurile asociate gripelor sezoniere și să ia măsuri preventive, cum ar fi vaccinarea. De asemenea, monitorizarea simptomelor și căutarea imediată a asistenței medicale sunt cruciale pentru a gestiona eficient această situație dificilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net