Ce este protecția dincolo de gripă! Explicația lui Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase

Ultima actualizare:

Ce este protecția dincolo de gripă! Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase și Director Medical Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a vorbit în Adevărul Live despre acest aspect important.

Ce este protecția dincolo de gripă
Ce este protecția dincolo de gripă

Specialiștii atrag atenția că este important să eliminăm confuzia referitoare la faptul că o viroză este o ....gripă. Prin factorii de risc, gripa aduce și complicații majore oentru pacient.

„Personale mature, trecute de o anumită vârstă, care prezintă boli cronice  au un potențial ridicat să dezvolte și complicații, prin afectarea  întregului organism, de la cele neurologice până la digestive.

De exemplu, dacă avem  o persoană care are și diabet, gripa va aduce complicații pe boala principală, prin decompensarea diabetului, la care se pot adăuga complicațiile cardiace și de  multe ori, în forme agresive.”, spune Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase și Director Medical Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, transmite Adevărul.ro.

Invitat în Adevărul Live, medicul  Adrian Marinescu subliniază că gripă poate  face orice persoană,  indiferent de vârstă. El atenționează însă, că sunt și tineri care nu au, sau nu  știu să aibă  o boală anume. Iar în urma gripei pot dezvolta complicații. Specialistul se referă la cei  supraponderali,  la copiii astmatici, cei care au o formă de bronșită. Aceștia pot dezvolta  complicații, în urma unei gripe.

„Gripa este greu de dus.  Cine a trecut prin ea știe.  Formele de gripă variază foarte mult. Dar ea este ușor de recunoscut, față de o viroză. O stare generală  proastă,  cu debut rapid, ca și cum ești bătut.

Ai dureri musculare, dor globii oculari, gripa este starea care te pune la pat. Este foarte important să înțelegem că pentru unele persoane, gripa poate să aducă  și complicații care se tratează la terapie intensivă”, declară  dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase și Director Medical Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”

Citește mai departe pe Adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net