Criminalul de la Bran, depistat de cățelușa Bata: „Era înarmat cu un cuțit și amenința că își ia viața”

Ultima actualizare:

Criminalul de la Bran a fost despistat de Cățelușa Bata. Ea le-a arătat criminaliștilor unde se ascunde ucigașul celor doi soți găsiți morți în casă, plini de sânge. 

Bata FOTO IPJ Brasov jfif

Cățelușa Bata a salvat situația. Cum a luat urma criminalului de la Bran

Luni dimineața, un pompier în vârstă de 38 de ani şi soţia sa, care era aistentă medicală, au fost găsiţi morţi în casă, plini de sânge. Imediat, la Bran a început o adevărată desfășurare de forțe pentru prinderea criminalului celor doi soți.

Pe lângă criminaliști, în anchetă a fost implicată și Bata, unul dintre câinii antrenați în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Brașov pentru depistare de urmă și miros, scrie Adevărul.

Bata este cățelușa care i-a ajutat pe criminaliștii implicați în găsirea ucigașului de la Bran. Câinele s-a oprit în dreptul gardului locuinței criminalului și nu s-a mai mișcat din loc. În acel moment, criminaliștii au înțeles că Bata a luat urma suspectului.

La scurt timp, în curtea indicată de cățelușă au fost găsite armele folosite de criminal, un ciocan și un topor. Acestea erau aruncate aparent la întâmplare prin curte, însă aveau pe ele urme de sânge, conform sursei citate.

Suspectul de la Bran s-a refugiat în podul casei sale

Principalul suspect în cazul de la Bran este acuzat de omor calificat şi violare de domiciliu. Bărbatul și-a recunoscut doar parțial faptele, spun procurorii. A negat că una dintre armele crimei ar fi fost toporul, așa cum arată rănile victimelor.

După ce cățelușa Bata a depistat criminalul, anchetatorii au pătruns în locuința lui abia după ce au obținut un mandat de percheziție, pentru că tatăl acestuia nu a vrut inițial să deschidă ușa. A negat chiar și că bărbatul bănuit ar fi acasă. Când polițiștii au reușit să intre, suspectul era extrem de agitat și s-a refugiat în pod.

„Era înarmat cu un cuțit și amenința că își ia viața, s-a și zgâriat în aceste împrejurări la gât, probabil cu acea lamă de cuțit”, a declarat Adrian Radu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunal.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net