Cu ce animale de companie nu ai voie să călătorești cu trenul. Anunțul făcut de CFR Călători

Dacă dorești să pleci în vacanță, sau să le faci o vizită celor dragi, și vrei să îți iei animalul de companie cu tine, ar trebui știi aceste informații. Există anumite condiții impuse de reprezentanții companiei CFR, atunci când vine vorba de călătorii care își iau cu ei animalele de companie. Iată ce a anunțat CFR Călători.

Animalele de companie cu care nu ai voie să călătorești cu trenul / Foto: Pixabay
Animalele de companie cu care nu ai voie să călătorești cu trenul / Foto: Pixabay

Potrivit reprezentanțiilor companiei CFR, există anumite condiții atunci când vine vorba de călătorii care își iau cu ei animalele de companie. Una dintre reguli spune că nu este permisă călătoria în tren cu păsări, reptile, insecte vii. Însă, fac excepție unele animăluțe, dar pot fi transportate doar în vagoanele de la clasa a doua, în cazul în care niciun călător nu are nimic de obiectat.

„Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului. În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale.

Toți câinii trebuie să poarte botniță

Călătorul, proprietar al animalului de companie, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare”, a transmis compania feroviară, se arată pe site-ul oficial al instituției, relatează Antena3.ro.

Totodată, anumite rase de câini sunt interzise în tren. Mai exact, este vorba despre câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor. O altă regulă importantă este ca toți patrupezii să poarte botniță.

Dacă vrei să îți iei animăluțul de companie cu tine, trebuie să mai știi că: pentru câinii de talie mică, pisicile și animalele mici ținute în brațe, precum și pentru păsările mici în colivii, nu este percepută o taxă. Dar, pentru câinii de talie medie sau mare trebuie plătită o taxă. În ceea ce privește tariful, acesta reprezintă jumătate dintr-un bilet CFR Călători la clasa a doua.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net