Își pot aminti câinii stăpânii lor? Ce spun experții despre memoria animalelor noastre de companie

Milioane de oameni din țara noastră au acasă, cel puțin, un animal de companie, iar alegerile cele mai populare sunt, de departe, pisicile și câinii. Ei bine, în cazul celor din urmă, poate că am fost și noi în poziția de a urma să plecăm ceva timp de acasă și să ne temem că patrupedul nostru ne va uita! Însă, potrivit experților, memoria câinilor este mult mai bună decât am bănui!

Câinii își pot amintii de stăpânii lor de-a lungul întregii vieți / foto: Shutterstock
Câinii își pot amintii de stăpânii lor de-a lungul întregii vieți / foto: Shutterstock

Se estimează că există în țara noastră milioane de oameni care au acasă un animal de companie, sau, chiar mai multe! Iar când vine vorba despre ce fel de companioni preferă românii, ei bine, alegerile preferate sunt, de departe, pisicile și câinii! Iar în cazul celor din urmă, poate că fiecare dintre noi am avut, de-a lungul timpului, o anumită curiozitate: își pot amintii câinii noștri cine suntem? Poate că am fost nevoiți să plecăm de acasă o perioadă, la facultate, în armată, sau, pur și simplu, vrem să plecăm într-o vacanță vreme de o săptămână, iar această întrebare ne va apărea în minte.

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la whole-dog-journal.com, răspunsul este da, câinii voștri își vor aminti de voi! Potrivit experților, datorită simțului olfactiv extrem de dezvoltat al câinilor, aceștia au o memorie asociativă extrem de puternică! Ei pot să asocieze mirosurile cu diferite senzații, cum ar fi o plimbare, hrana, sau sentimente precum fericirea. Iar companionii voștri își pot aminti, fără probleme, mirosul vostru!

Câinii își pot aminti de stăpânii lor

De asemenea, un studiu din anul 2020 a arătat că este posibil pentru câini să recunoască fețe doar din fotografii! Experții au descoperit că animalele, mai ales masculii, își puteau recunoaște stăpânii doar prin intermediul pozelor! În 2015, un studiu făcut pe creierele câinilor a arătat prezența unei regiuni în lobul temporal care permite câinilor să își amintească fețe.

De asemenea, câinii sunt în stare să discearnă semnificația diverselor expresii faciale, conform altui studiu, efectuat în anul 2013! Cei mai mulți specialiști sunt de părere că animalul vostru de companie își poate aminti stăpânul, cât și alte evenimente importante din viața sa, până în clipa morții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net