Suma exorbitantă cu care s-ar putea vinde un schelet de dinozaur. Va fi scos la licitație în Franța

Ultima actualizare:

Vă numărați printre românii care și-au dorit să vadă un dinozaur în realitate? Ei bine, dacă da, aveți noroc! Se pare că un schelet de dinozaur va fi scos la licitație în Franța, așa că dacă aveți în buzunar banii necesari, puteți să retrăiți acele clipe în care ați văzut filmele „Jurassic Park” pentru prima oară! Însă, după cum ne putem imagina suma la care va ajunge acest dinozaur nu este deloc una neglijabilă!

„Barry” va fi scos la licitație / foto: Profimedia
„Barry” va fi scos la licitație / foto: Profimedia

Dacă vă numărați printre românii care au avut o pasiune pentru dinozauri în copilărie, se pare că aveți noroc! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Adevărul, destul de curând veți avea oportunitatea de a trăi pe propria piele scenele din filmele „Jurassic Park”, însă, din păcate, dinozaurul vostru nu va chiar la fel de vioi precum cei de pe marele ecran, fiind vorba doar despre scheletul acestuia! Chiar și așa, deși suma la care specialiștii se așteaptă să ajungă scheletul este una complet dincolo de bugetul celor mai mulți dintre noi, ea rămâne una surprinzător de mică, având în vedere la ce valori astronomice se ridică alte tranzacții din ziua de astăzi.

Mai precis, scheletul de dinozaur poartă numele de „Barry”, după paleontologul Barry James, care l-a descoperit. El aparține unui camptozaur care ar fi trăit acum aproximativ 150 de milioane de ani! Scheletul a fost descoperit în statul american Wyoming, în anul 1990, iar experții spun că este extrem de bine conservat!

Scheletul lui Barry va fi scos la licitația luna viitoare, la Paris

Dinozaurul Barry urmează să fie scos la licitație chiar luna viitoare, la Paris. Totul va avea loc pe data de 20 octombrie, la Hotel Drouot, iar specialiștii deja estimează la ce preț va ajunge scheletul camptozaurului! Potrivit acestora, cel mai probabil este ca Barry să fie vândut cu undeva în jur de 1,2 milioane de euro! Deși total în afara bugetului nostru, pentru cei înstăriți, această sumă pare bizar de mică, având în vedere că este vorba despre un schelet atât de bine conservat!

Barry 2,1 metri, cât și 5 metri lungime. Se pare că vânzările de dinozauri sunt extrem de rare, însă, chiar și așa, experții sunt îngrijorați de posibilitatea ca unele schelete atât de importante pentru progesul științific să ajungă uitate prin colecții private.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net